Het thema van Liebherr op de IFA 2022 van 2-6 september in Berlijn is “Shaping the future of freshness”. De koel- en vriesspecialist presenteert op zijn stand toekomstgerichte innovaties voor een duurzamere levensstijl. Liebherr zal alles laten zien van energie-efficiëntie, versheidsoplossingen, slimme technologieën en het tijdloze, elegante design van zijn apparaten.

“Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat we deelnamen aan de IFA: we hebben onze apparaten en technologieën verder ontwikkeld op een duurzamere manier. De introductie van onze nieuwe volledig geïntegreerde en vrijstaande apparaten brengt ons weer een grote stap verder naar een milieuvriendelijkere toekomst. Nu kijken we ernaar uit om onze wereld van frisheid aan het publiek te presenteren op de prestigieuze IFA-beurs en iedereen te betrekken bij een wereldpremière,” zegt Steffen Nagel, Managing Director Sales & Marketing bij Liebherr-Hausgeräte.

Duurzaamheid is bij Liebherr niets nieuws

Liebherr heeft zijn apparaten altijd ontwikkeld met het doel om verantwoord om te gaan met hulpbronnen en de hoogst mogelijke klassen van energie-efficiëntie te bereiken. De behoefte aan hulpbronnen is een cruciale factor voor het milieu en voor klanten die koelkasten, vriezers of koel-vriescombinaties gebruiken die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar werken. Op de IFA benadrukt de fabrikant de centrale rol van hoogwaardige materialen als het gaat om energie-efficiëntie.
Verantwoorde productontwikkeling stopt niet bij energie-efficiëntie: Met innovatieve versheidstechnologieën helpt Liebherr zijn klanten om voedselverspilling tegen te gaan. In de vershoudkluizen EasyFresh, BioFresh en BioFresh Professional worden levensmiddelen onder de best mogelijke omstandigheden bewaard. Het kan langer worden bewaard en er is minder verspilling. In 1991 introduceerde Liebherr zijn gepatenteerde BioFresh technologie voor het verser en langer bewaren van verschillende levensmiddelen en heeft deze sindsdien alleen maar verbeterd.

Een andere factor die bepalend is voor de milieuvriendelijkheid van een koelapparaat is de levensduur. Liebherr producten zijn ontworpen en getest om minstens 15 jaar te worden gebruikt. Dit is alleen mogelijk als ze zijn vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit. Van het kleinste detail tot het ontwerp; aan kwaliteit wordt niet getornd.
Met de presentatie van een nieuwe, baanbrekende technologie effent Liebherr bovendien het pad voor milieuvriendelijk ontworpen koel- en vrieskasten – en geeft daarmee mede vorm aan de toekomst van de branche, waarvoor een doordacht gebruik van hulpbronnen van cruciaal belang is.

De wensen van het design vervullen

Tijdloos design dat jarenlang zijn elegantie behoudt: ook dat is een kenmerk van doordachte producten met een lange levensduur. De grens tussen eet- en leefruimte wordt steeds fijner en daarom belangrijker. De puristische designtaal van een Liebherr maakt indruk met elegante, schone oppervlakken en een silhouet zonder franje. Een klassieke uitstraling waardoor onze apparaten naadloos in elke moderne keuken passen.
Voor de moderne en greeploze keuken presenteert Liebherr ‘s werelds eerste inbouwapparatuur met AutoDoor, die automatisch opent en sluit. Een zacht tikje, een stemcommando of activering via de SmartDevice-app volstaat en de deur van de koelkast of vriezer gaat automatisch open.
Als het gaat om gepersonaliseerd design, is alles mogelijk met een Liebherr: Met de MyStyle configurator kunt u uw eigen apparaat aan de binnen- en buitenkant naar wens vormgeven. Wie het stilistische design van Liebherr, winnaar van talrijke designprijzen, wil ontdekken, kan op de IFA de nieuwe designsjablonen Wanderlust, ArtDeco en Industrial ontdekken.

Slimme, alledaagse helpers met het oog op uw boodschappen

De voordelen van koppelbare huishoudelijke apparaten helpen het dagelijks leven gemakkelijker te maken en dragen bij aan een meer milieubewuste levensstijl. Door eenvoudigweg afzonderlijke functies te bedienen of te melden dat een toesteldeur geopend is, helpt de SmartDevice app ervoor te zorgen dat levensmiddelen optimaal gekoeld worden. Alle modellen van de nieuwe generatie volledig geïntegreerde en vrijstaande apparaten van Liebherr zijn in de fabriek uitgerust met de SmartDeviceBox of kunnen achteraf worden ingebouwd.

Liebherr begint al voordat het voedsel de koelkast bereikt: De boodschappenlijstjes-app HNGRY is een in principe gratis, dagelijkse assistent die niet alleen helpt bij het boodschappen doen, maar ook bij het bewaren, zowel voor verse als voor niet-bederfelijke boodschappen. HNGRY presenteert op de stand van Liebherr een innovatie die letterlijk alles in de gaten houdt en voedselopslag naar het volgende, slimme niveau tilt.

Alle actuele informatie over Liebherr-Hausgeräte op de IFA 2022 is te vinden op de website: Liebherr auf der IFA 2022 – Liebherr.

Reageer