De donkerste dagen zijn voorbij en de lente staat voor de deur. Op 2 februari is het weer zover, dan is het Maria-Lichtmis en dat vieren we traditioneel met… pannenkoeken! Bak jij normaal pannenkoeken voor de hele familie? Niet getreurd, wij helpen jou op weg om het dit jaar gezellig in jouw bubbel te vieren of bak er even veel als voorheen en ga ze op veilige afstand bezorgen aan degene die je zo hard mist! Met de baktoestellen van DOMO tover je de lekkerste pannenkoeken in een handomdraai op tafel. Minder tijd in de keuken en meer tijd om te genieten dus!

Maria-Lichtmis staat al jarenlang op dezelfde dag op de kalender: op 2 februari, ofwel 40 dagen na Kerstmis en dus ook 40 dagen na de geboorte van Jezus. In die tijd moesten volgens de joodse wet pasgeboren jongens 40 dagen na hun geboorte naar de tempel worden gebracht om aan het volk te worden getoond en te worden toegewijd aan God.

Maar waarom eten we eigenlijk pannenkoeken met Lichtmis? 2 februari was vroeger één van de twee dagen waarop de plattelandsbevolking van werk of hoeve kon veranderen. Dat werd ’s avonds dan gevierd met haardkoeken, die later pannenkoeken werden. Daarnaast zijn pannenkoeken door hun vorm en kleur ook een soort metafoor voor de zon en het licht: vanaf februari zijn de donkerste winterdagen voorbij en kijken we uit naar de lente. Er wordt gezegd dat wie met Lichtmis pannenkoeken eet een voorspoedig jaar zal hebben. Een uitstekende reden, vinden wij!

Klik hier om producten in te laden

Pannenkoeken maken voor het volledige gezin ging nog nooit zo gemakkelijk. DOMO’s superhandige pannenkoekenplaat DO9227P beschikt over 2 afneembare bakplaten: een voor extra grote pannenkoeken (Ø 37,5 cm!) en een voor vijf kleine pannenkoekjes. Dit toestel valt dus ongetwijfeld in de smaak bij de kleinsten en grootsten van het gezin. Je kan handmatig de temperatuur instellen aan de hand van het indicatielampje. Dankzij de antiaanbaklaag blijven je pannenkoeken niet kleven aan de plaat en kan je ze gemakkelijk omdraaien. Haal die siroop en suiker alvast boven, want wie heeft er honger?

 

Reageer