Als we trainers en voedingsdeskundigen moeten geloven is stomen dé bereidingswijze bij uitstek voor een gezonde maaltijd. Ideaal voor groentjes, maar ook een alternatief voor het klaarmaken van asperges, schelpdieren en zelfs gewoon kip. Wij namen de proef op de som: onze redactie testte het stoommandje uit van Lékué!

Een gerechtje stomen – kinderspel!

Complex is stomen zeker niet, althans niet met het siliconen stoommandje. Je hebt er namelijk geen bijzonder toestel voor nodig, én je weet meteen ook wat gedaan met de groentjes of dat stukje vlees dat nog in de koelkast ligt. Je doet alle ingrediënten bij elkaar, doet er wat olijfolie, balsamico of kruiden bij, ietswat water… et voila! Je sluit het tweedelige deksel en het geheel kan zo de oven of microgolf in.

Wanneer de maaltijd klaar is – in ons geval rijst met groentjes en een stukje zalm – kun je eenvoudig de maaltijd uit het stoommandje halen dankzij de vochtafscheidende tray. Op deze wijze verliest je gerechtje niet aan gezonde voedingsstoffen. De stomer zelf is in een ogenblik af te spoelen – eenvoudig en hygiënisch maar mag ook in de vaatwasmachine. Het eenvoudige maar indrukwekkende mandje kan temperaturen aan tot wel 220°C en mag ook in de diepvries.

Conclusie? Een topitem! Voor de single kok, maar ook ideaal voor met z’n tweetjes. Je hebt er niets speciaals voor nodig, het pakt amper plaats in, en het is ook niet duur.

Geen enkel excuus meer om ongezond te snacken – met het Lékué stoommandje kan iedereen snel, gezond én lekker koken zonder vetstoffen.

Ontdek het Lékué stoommandje en andere items uit de Smart Solutions lijn nu op Niwzi.

Klik hier om producten in te laden