Last minute stylingtips van Amefa voor een feestelijke tafel

Waar de een het ‘t liefst klein en simpel houdt, haalt de ander alles uit de kast om er een spectaculair kerstfeest van te maken. En het mooie aan Kerst is: alles is goed! Dus of je nu je vrienden of familie uitnodigt voor een uitgebreid zesgangendiner of juist lekker in de zetel een kerstfilm kijkt met je bord op je schoot: alles mag, zolang jij er maar blij van wordt. Kerstmis draait om genieten!

De vier trends voor de kersttafel

Heb je geen idee waar je moet beginnen met de styling van de tafel dit jaar? Geen zorgen, Amefa helpt je graag met inspirerende ideeën en handige tips.

1Klassiek met een twist

Er is niks mis met een klassieke tafelsetting. Juist met de feestdagen is het heerlijk om je mooiste tafelkleed, porseleinen servies, kristallen glazen en zilveren bestek tevoorschijn te halen. Wil je echter een bijzondere twist geven aan deze klassieke trend? Voeg dan één blikvanger toe. Bijvoorbeeld een grote plateau met kaarsen midden op tafel. Of kies voor een moderne bestekset die juist uitspringt op de klassiek gedekte tafel.

Bestektip van Amefa: Metropole

2Natuurlijk tijdloos

Deze tijdloze interieurstijl gaat al heel wat jaren mee en is ook dit seizoen nog helemaal hot. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want de combinatie van een simpele en strakke basis en elementen van natuurlijke materialen zoals hout, steen of leder gaat ook niet snel vervelen. Combineer dit met mooie kerstverlichting en een opvallend bestek in bijvoorbeeld zwart, goud of champagne en voilà: de sfeervolle tafel is helemaal af!

Bestektip van Amefa: Jewel

3Ga voor groen

Afgelopen zomer was dit dé grote trend: buiten komt naar binnen! Deze trend kan uiteraard ook perfect met Kerst gecombineerd worden. Dit doe je door lekker veel groen aan de kersttafel toe te voegen: strooi subtiele kleine takjes tussen de borden en glazen, of ga all the way met een complete guirlande als center piece. Om het af te maken drapeer je een subtiel lichtjessnoer tussen het groen. Een leuk idee bij deze stijl is om het bestek in verschillende glazen potten over de tafel te verdelen. Dat staat gezellig tussen al dat groen en iedereen kan pakken waar hij of zij behoefte aan heeft.

Bestektip van Amefa: Karma Black

4Een explosie van kleur

En dan is er nog deze trend! Er is niks bescheidens aan, integendeel: hier kan het niet genoeg over the top zijn! Felle kleuren en hysterische combinaties vormen een uitbundig geheel op tafel. De kunst daarbij is om juist zo veel mogelijk uiteenlopende items met elkaar te combineren dat het vanzelf bij elkaar gaat passen… Een echte eyecatcher op tafel maak je door een lekker kitscherige kerstbal met een mooi satijnen lint om je bestek te wikkelen en deze als cadeautje op de borden van de gasten te leggen.

Bestektip van Amefa: Eclat Metallic All You Need

 

Reageer