De fijnproever anno 2020 is een ware food nomad op zoek naar voedzame en evenwichtige recepten met ingrediënten die zo lokaal en verantwoord mogelijk zijn – het liefst in een kleurrijk smakenpalet. Dat heeft het Belgische Barbecook goed begrepen. Het merk stelt z’in favoriete recepten voor, gaande van semi-vegatarisch over vegan-friendly tot plaatselijke delicatessen. Smakelijk!

Semi-vegetarisch

Vlees mag, maar moet niet. Heel wat mensen zijn er nog altijd rotsvast van overtuigd dat barbecueën een vleesfestijn hoort te zijn. Maar niets is minder waar. Tegen een mooi stuk vlees op de grill zegt Barbecook natuurlijk geen nee (koop trouwens liever één kwaliteitsvol product dan een volledig arsenaal aan minderwaardig vlees). Maar weet dat vispapillottes, gegrilde groeten of een stukje kaas even smaakvol zijn en een mooi alternatief bieden.

Kies bijvoorbeeld eens voor de Europese zeebaars, die met zijn vast en mager vlees perfect tot zijn recht komt op de houtsbarbecue Loewy 50. Als je een visklem gebruikt, wordt de voorbereiding een kinderspel. Combineer met gegrilde groene asperges voor de ultieme healthy pleasure.

Volg het recept voor de zeebaars met groene asperges hier.

Klik hier om producten in te laden

Zin in wat meer pit en uitdaging? Ga dan voor de gegrilde vis op Thaise wijze. Vul de stevige en volledige vis (geen filet dus!) met limoengras, knoflook en basilicum. Bedekt met een dikke zoutmengeling kan het gerecht op de Carlo. Makk er de traditionele nam jim-vissaus bij voor een echte smaakbom.

Volg het recept voor de Thaïse vis hier.

Klik hier om producten in te laden

De vegan take-over

De veganistische levensstijl is al enkele jaren in opmars en wist naast een plekje op de menukaart ook een eigen afdeling in de supermarkt te veroveren. Babecook wil veganisten er nu ook van overtuigen dat het mogelijk is te barbecueën zonder dierlijke producten te gebruiken.

Een recept waar de vegan-lover vast van zal smullen, is de gerookte pompoenhummus. De elektrische rookoven Otto zorgt zowel voor een unieke smaak van de groenten als voor een zomerse sfeer. Mix na het roken de pompoen fijn met kikkererwten, tahin, olijfolie en look en klaar! Maak het gerecht extra smaakvol met een yoghurt-limoendip en een zacht Turks brood.

Volg het recept voor de gerookte pompoen hummus hier.

Klik hier om producten in te laden

Seizoenslekkernijen van bij ons

Niet alleen eten we steeds minder vlees, we hechten ook steeds meer belang aan voedzame en verantwoorde producten. Zo kopen we meer en meer biologisch, lokaal en seizoensgebonden om het maximum aan vitaminen op te nemen uit onze maaltijden. Voor de volgende recepten stuurt Barbecook je naar de plaatselijk vee- en groenteboer.

Een eerste gewaagde en geslaagde combinatie is de kip-venkel-radijsbrochette gemarineerd in Belgische Chimay. Gebruik voor dit recept de handige tafelbarbecue Carlo en behoud dankzij de ingebouwde ventilator gemakkelijk de controle over het vuur.

Volg het recept voor de kip-venkel-radijs brochette hier.

 

Een Vlaamse klassieker die we allemaal kennen, zijn de hespenrolletjes in kaassaus op grootmoeders wijze. Met een worstengrill en houtskoolgrill Loewy krijg je de hespenrolletjes extra krokant, terwijl de hittereflector Dome ervoor zorgt dat de witloofstronken binnenin extra snel gaar zijn.

Volg het recept voor de gegrilde witloof in spek hier.

Klik hier om producten in te laden

Reageer