Een delegatie chefs van de Mastercooks of Belgium onderwierp recent een breed gamma producten van BergHOFF aan een serie strenge praktijktests. De chefs beoordeelden zowel de kwaliteit, het gebruiksgemak, de onderhoudsvriendelijkheid als het design van het keukengerei. Als vereniging van topchefs verbinden ze hun naam enkel aan producten waar ze voor 100% achter staan. BergHOFF is fier dat hun producten de audit doorstonden zodat een mooie selectie potten, pannen, messen en andere accessoires voortaan het kwaliteitslabel Selected by the Mastercooks of Belgium® mogen voeren.

Alleen het beste is voor ons goed genoeg!

Chef Frank Fol, voorzitter van de Mastercooks of Belgium: “Felix Alen (Hof te Rode), Mario Aerts (Het Komfoor), Daniel Molmans (Les Cuisines Bruxelloises), Mario Holtzem (Culinair Atelier) en Joris Wils (De Repertoire), vijf drukbezette topchefs en allen lid van onze vereniging, namen ruim hun tijd om een selectie producten van BergHOFF te beoordelen. De essentie van onze norm is vrij eenvoudig, maar streng. We kennen het label enkel en alleen toe aan producten die we zelf in onze keukens zouden gebruiken. We leggen de lat dus erg hoog. Onze chefs waren aangenaam verrast door de kwaliteit, de ergonomie en het design van het BergHOFF kookgerei. De RON-collectie is een echte topper en de keramische barbecue doorstaat moeiteloos de vergelijking met veel duurdere gelijkaardige toestellen. Kortom, kwaliteitsvol en duurzaam keukenmateriaal waar we graag ons kwaliteitslabel aan toekennen”.

Onbetaalbare feedback

Hilde Rutten, managing director BergHOFF Belgium: “De 160 chefs van de Mastercooks of Belgium zijn de ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Ze zijn de gezichten van onze toprestaurants en staan voor vakmanschap, kwaliteit en gastronomie. We zijn dan ook heel fier dat een aantal BergHOFF producten met dit kwaliteitslabel mag uitpakken. Het bevestigt dat onze aanpak om mooi design te combineren met topkwaliteit de juiste is. Bovendien voegt het Mastercooks of Belgium kwaliteitslabel een extra culinaire dimensie toe aan de internationale designprijzen die we reeds behaalden. De audit zelf was een onvergetelijke ervaring. De feedback die we van de chefs kregen is onbetaalbaar. We nemen hun opmerkingen en tips zeker mee naar toekomstige ontwerpen en kijken nu al uit naar de audit van de nieuwe producten die in onze pipeline zitten!”

Deze producten slaagden voor de test!

RON keukenmessen

De Ron-lijn bevat een erg complete ergonomische keukenmessenset. Het lemmet is steeds uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal met een keramische antikleeflaag. Voor het handvat kan je kiezen tussen zwart titanium of hout. BergHOFF huisdesigner Pieter Roex tekende voor de Ron-lijn.

 

 

 

 

 

 

 

RON 5ply set

De ‘5ply’ in de benaming staat voor een combinatie van 5 verschillende materialen die samen voor een optimale hitteverspreiding zorgen. De bodem en basis vormen een naadloos geheel en het deksel sluit de kookpot af zodat de condens van de ingrediënten in de kookpot blijft. De karakteristieken van de 5ply legering garanderen een energie-efficiënt kookproces.

De volledige set bestaat uit 2 braadpannen, 2 steelpannen, 3 kookpotten met deksel en een teppanyakiplaat.

 

 

 

 

 

RON gietijzer set

Gietijzer houdt de warmte heel goed vast en is daardoor het ideale materiaal voor stoofpotjes en traag gegaarde gerechten. De kleine bolletjes aan de binnenzijde van het deksel zijn functioneel. Ze zorgen er voor dat stoom en condens terugdruppelen wat extra smaak aan het gerecht geeft. In een gietijzeren pan of pot kan je prima bakken met héél weinig vetstof en dat is altijd mooi meegenomen. De extra brede handvaten garanderen een veilige grip, zelfs als je ovenwanten draagt of pannenlappen gebruikt.

De volledige set bestaat uit 2 braadpannen, 1 steelpan en 2 kookpotten in groen of zwart.

 

 

 

 

 

Keramische BBQ

Met een goede keramische barbecue kan je zowel grillen, braden, bakken als roken. Het gebruik is bijna kinderlijk eenvoudig: je moet enkel de kolen aansteken en de keramische schaal zorgt voor een constante temperatuur en de gelijkmatige verdeling van de warmte. Het ideale toestel als je vrienden en familie wil verrassen met een perfect gegrilde steak of een zelf gerookt stukje zalm. Maar ook een pizza bakken of een paella laten garen lukt moeiteloos. Met de juiste BergHOFF accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos. Dankzij het handige formaat (het rooster heeft een doormeter van 33 cm) en de heel beperkte rookontwikkeling, kan je dit toestel niet alleen in de tuin maar ook op het terras van je appartement gebruiken.

De keramische barbecue is te verkrijgen in olijfgroen, steengrijs of oranje.

Reageer