Bij de eerste editie van Batibouw, in 1960, draaide KitchenAid al 40 jaar mee. Nu, 60 jaar later, viert het merk zijn 100ste verjaardag. Een mijlpaal in de geschiedenis van de huishoudtoestellen.

“The best kitchen aid”

In 1919 werd het 1ste patent van Model H5 van KitchenAid neergelegd. Keukengeschiedenis, want de H5 is de voorloper van Model K, die met zijn typerende vormgeving uitgegroeid is tot een icoon. De legende gaat dat de echtgenote van 1 van de bestuursleden tijdens het testen van de H5 aan haar man zei:

“I don’t care what you call it, it’s the best kitchen aid I’ve ever had.”

 

Het model waar alles mee begon: H5

Retro uitvoering van een icoon

Maar het icoon van KitchenAid is ongetwijfeld Model K, dat in 1936 werd gelanceerd. Speciaal voor de 100ste verjaardag lanceerde KitchenAid een limited edition van de keukenrobot. De uitvoering in Misty Blue en de exclusieve keramieken kom zorgen voor een retro look.

Een retro-uitvoering van Model K om de 100ste verjaardag van KitchenAid te vieren.

Black Steel

In die 100 jaar is KitchenAid een waaier aan keukentoestellen gaan produceren. Zo bracht het als 1ste bedrijf ooit een vaatwas als huishoudtoestel op de markt in 1949.

Tijdens de aankomende editie van Batibouw zal KitchenAid onder andere de Black Steel-collectie voorstellen. Deze reeks inbouwapparaten is uitgevoerd in zwart geborsteld roestvrij staal. Minimalistisch maar met een diep en stoer karakter. En geen vrees voor vingerafdrukken, de PrintShield antivingerafdruktechnologie houdt uw apparaten vlekkenvrij waardoor ze er altijd op hun best uitzien.

Volledig gamma in zwart kleedje

De belangrijkste grote huishoudapparaten van het iconische merk, waaronder de Twelix Artisan oven met zijn 36 instellingen en de Combi-stoomoven, zijn voortaan allemaal beschikbaar in dit verbluffende nieuwe design.

De nieuwigheden zijn te ontdekken op de stand van KitchenAid op Batibouw. In afwachting is het KitchenAid gamma ook op Niwzi.be te consulteren door hier te klikken.

Reageer