Kenwood is misschien het best bekend om zijn kleurrijke KMix keukenmixers, maar het merk heeft ook een enorm scala aan semi-professionele modellen. Een daarvan is de Titanium Chef Patissier XL, een stevige mixer met extra functies en verbeterde onderdelen in overvloed.

Een vervolg op de nu stopgezette Titanium Chef XL, het gaat verder dan wat je zou verwachten van een traditionele keukenmixer. Er is een kleurrijk, aanpasbaar digitaal touchscreen boordevol automatische voorinstellingen voor alledaagse taken zoals deeg kneden, eiwitten kloppen en Zwitserse meringue maken.

Met 940 euro is het ongetwijfeld een eersteklas keukenmixer, maar het prijskaartje wordt weerspiegeld in de extra functies, opbouw en hulpstukken die je krijgt in vergelijking met een basismodel.

Je krijgt niet alleen een digitaal touchscreen, komwarmer en geïntegreerde weegschaal, maar de mixer ziet er ook geweldig uit met vloeiende rondingen en een satijnen afwerking. De stopcontacten voor hulpstukken, de snelkeuzeknop, de aan/uit-knop en de ontgrendelingshendel voelen allemaal ongelooflijk robuust aan. Er zit ook een ringlampje op de mengkop, wat, hoewel niet exclusief voor de Chef Patissier XL, niet iets is dat je zult vinden op de KMix-lijn of bij andere goedkopere modellen.

Je krijgt twee vaatwasmachinebestendige roestvrijstalen kommen: een standaard kom van geborsteld staal van vijf liter en een versie van gespiegeld staal van zeven liter, die compatibel is met de warmhoudfunctie van de mixer.

Aangezien dit een premium model is, zijn ook de hulpstukken, die bovendien van staal en vaatwasmachinebestendig zijn, van bovengemiddelde kwaliteit. De K-klopper, slagroomklopper, deeghaak en ballongarde zijn allemaal groter en robuuster dan wat je zou vinden op de basismodellen van Kenwood of zelfs van andere merken zoals KitchenAid of Smeg.

De mixer heeft ook een substantiële motor van 1.400 W, tien snelheidsinstellingen en negen komwarmingsniveaus voor het laten rijzen van deeg, het maken van Zwitserse meringue of het smelten van chocolade.

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer