Al meer dan 100 jaar vervaardigd de onderneming Kai snijgereedschappen volgens de tradities van de legendarische Samurai uit het oude Japan.
De wens om de oeroude tradities te respecteren en te combineren met innovatieve technieken is geen tegenstrijdigheid, maar vormt juist de basis voor nieuwe producten die de Japanse smeedkunst eer aandoen en tegelijkertijd voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

Eén van de doelen van Kai is om bijzondere messen in de hoogste kwaliteit voor dagelijks gebruik te produceren. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen, verwerkt en vorm gegeven volgens de expertise van de traditionele Samurai smeedkunst, zijn Kai koksmessen het toonbeeld van Japans precisie handwerk. Vanaf het ontwerp tot aan het eindresultaat van elk mes ligt de focus op de ontwikkeling van een tot in het detail doordacht product.

Shun Classic serie

De Shun Classic is een zeer hoogwaardige Damast messenserie die tot in het kleinste detail geperfectioneerd werd met de focus op een langdurig blijvende scherpte. Mede hierdoor zijn de Shun Classic messen ook bij uitstek geschikt voor gebruik in de professionele keuken. De karakteristieke gematteerde nerfstructuur van het uit 32 samengevoegde lagen bestaande Damast staal, geeft het lemmet van de Shun Classic messen een mooi aanzien. In combinatie met de elegante, slank toelopende greep uit zwart Pakkahout, ontstaat er een esthetisch totaalconcept gebaseerd op kwaliteit en functionaliteit.

Klik hier om producten in te laden

Shun Pro Sho serie

De Shun Pro Sho serie bestaat in zijn geheel uit de traditioneel eenzijdig geslepen Japanse koksmessen. De bijzonder materiaaleigenschappen en extreem hoge kwaliteit van productieniveau maakt de serie bij uitstek geschikt voor continue professioneel gebruik. He elegant ontwerp combineert op meesterlijke wijze de Japanse beeldspraak met hedendaagse componenten. Het ornamentele patroon waarmee de lemmets middels een innovatief productieproces op kunstzinnige wijze zijn versierd vormt een visueel hoogtepunt. Het heft uit zwart Pakkahout waarover ook de Shun Classic serie  beschikt, staat met zijn eenvoudige, elegante vorm zoals feitelijk is bedoeld in contrast tot de weelderige decoratie van het lemmet.

Klik hier om producten in te laden

Shuh Premier Tim Mälzer serie

De serie Shun Premier Tim Mälzer is speciaal afgestemd op de eisen en behoeften van de professionele kok. In deze Premium serie worden de hoogwaardige materiaaleigenschappen van de bekende Shuh Classic serie met een geheel nieuw, indrukwekkend totaalbeeld samengebracht. Het lemmet is verdeeld in 3 verschillende texturen: van de rug van het lemmet tot aan het midden wordt handmatig een hamerslag, bekend als Tsuchime, aangebracht. Gevolgd door de voor Shun kenmerkende zacht gematteerde Damastlagen. Het lemmet wordt afgerond met de hoogglans gepolijste precisiesnede. Dit complexe en bewerkelijke lemmet wordt gecombineerd met een heft van fraai getekend bruin walnotenhout. De bijzonder harde en slijtvaste kern van het lemmet zorgt voor een extreme scherpte en langdurige snijprestaties.

Klik hier om producten in te laden

Reageer