De Aziatische keuken is in opmars. Europeanen zoeken meer en meer naar nieuwe smaken, nieuwe combinaties en nieuwe eetgewoontes. En dit niet alleen op restaurant, maar ook tussen eigen potten en pannen. Kleinschalige feestjes, of gezellige winterse namiddagen in de keuken geven ruimte voor nieuwe culinaire experimenten. Een leuk voorbeeld daarvan is de Japanse fondue. Daarom voorziet FRITEL de consument van een uniek toestel, namelijk de FG 2970 Culinary Fondue & Grill met een inspirerend filmpje om het juiste gebruik ervan uit te leggen.

De Japanse of Oosterse fondue, ook wel hotpot genoemd, is een Fun Cooking activiteit die zowel erg smaakvol is als gezond. Smaakvol omdat je gebruik maakt van niet alledaagse kruiden en ingrediënten, erg verrijkend voor de smaakpapillen. En gezond, omdat je geen olie gebruikt maar wel bouillon. Belangrijk voor de juiste beleving van deze Japanse fondue is het gebruik van het geschikte toestel, de juiste ingrediënten, en ook de juiste handelingen.

De FRITEL FG 2970 Culinary Fondue & Grill is geschikt voor alle fonduestijlen, maar in het bijzonder is dit toestel perfect voor de juiste bereiding en beleving van een overheerlijke Japanse  fondue. Ook de juiste ingrediënten zijn doorslaggevend. Zo kies je bijvoorbeeld best voor zeer dun gesneden rundsvlees, typische verse groentjes zoals Shiitake en bosuitjes, en de juiste bouillon. En als je het echt helemaal correct wil doen, dan eet je eerst de groenten en het vlees, daarna pas de deegwaren, en op het einde drink je de bouillon als een soep. Deze laatste is dan verrijkt met de smaken van de groenten en vlees die erin zijn gegaard.

Het resultaat? Een gezellig tafelmoment, een gezonde maaltijd en een instant vakantiegevoel. En waarom niet een kopje sake erbij? Met de FG 2970 kan je uiteraard ook de klassieke oliefondue doen met vlees of vis, of zelfs een desserten fondue met vruchten, wijn of chocolade.

Benieuwd naar dit toestel?

Klik hier om producten in te laden

Reageer