Na een diepe duik in de schatten van hun unieke kleurenbibliotheek, heeft Iittala ervoor kozen om 3 tinten in de schijnwerpers te zetten voor 2018. Moss Green en Aqua Blue worden aangevuld met een vleugje lichtroze, om zo een evenwichtige maar toch edgy combinatie te creëren.

De Noorse natuur als inspiratiebron

iittala 2018Moss Green is een traditioneel en vertrouwd, maar ook elegante glaskleur. De inspiratie voor deze aardse en benaderbare basis werd gevonden in het Scandinavische bos. Het herinnert ons aan de donkere tinten groen die ontstaan door de smeltende sneeuw, net voordat het nieuwere lentegroen zijn plaats inneemt om uiteindelijk volwassen te worden in een terug donkerder groen.

iittala 2018

Voor de aankomende lente en het licht, zorgt Aqua blue voor een energieke en levendige sfeer. Aqua werd geïnspireerd door de delicate schakeringen van water en brengt de opaciteit van het Iittala glas op een zeer verfijnde manier naar boven. Op hetzelfde moment is Aqua een sterk statement wanneer de kleur eerder naar neon neigt bij dikkere producten. De rijke, vloeibare kleur creëert interessante reflecties en herinnert ons aan de oneindige afmetingen en rijkdommen van het water.

Het bos en het water worden aangevuld met een vleugje vrolijk lichtroze. Pink viert de schoonheid van de natuur in het hoge Noorden, waar de korte zomer met zijn lange uren van daglicht aanleiding geven tot de meest delicate arctische bloemen die een vleugje roze dragen.

De favoriete items van deze trend van Cuizine.be:

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

Reageer