Liebherr heeft zijn innovaties dit jaar op de IFA gepresenteerd onder het motto ‘Enter the circle of freshness’. (Betreed de cirkel van versheid) Hoogwaardige producten die de impact op het milieu gedurende hun hele levenscyclus minimaliseren: dit is het doel en het centrale thema van alle gepresenteerde innovaties en versheidsoplossingen.

Naast circulariteit, dat een belangrijk onderdeel is van het baanbrekende BluRoX-technologieconcept, speelt energie-efficiëntie op de lange termijn een belangrijke rol. Liebherr zet nieuwe normen op dit gebied met een koel-vriescombinatie die tien procent efficiënter is dan apparaten uit de hoogste energie-efficiëntieklasse (klasse A). In aanvulling, de specialist in koelen en vriezen laat zien dat het brede assortiment qua design en gemak niets te wensen overlaat – voor een stijlvolle leefomgeving die het leven net een stukje eenvoudiger maakt.

De nieuwe producten en functies van Liebherr die op de IFA werden gepresenteerd, tonen innovatie op het gebied van energie-efficiëntie, geluidsniveau, versheidstechnologieën en slim gemak, evenals design en maatwerk.

BluRoX: Circulair productontwerp

Vorig jaar vierde de baanbrekende BluRoX-isolatietechnologie zijn wereldpremière op de IFA en dit jaar is deze opnieuw een integraal onderdeel van Liebherr’s IFA-tentoonstelling. In plaats van isolatieschuim maakt de revolutionaire BluRoX-technologie, ontwikkeld door Liebherr, gebruik van een zuiver, volledig vacuümlichaam, dat is gestabiliseerd met perliet. De grondstof perliet, fijngemalen lavasteen, is in de natuur in vrijwel onbeperkte hoeveelheden verkrijgbaar. Zodra een BluRoX-apparaat het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan het perliet volledig worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt zonder dat er ingrijpende bewerkingen nodig zijn. Omdat de BluRoX-isolatie bovendien niet aan de omliggende componenten is gehecht, kunnen ook de buitenschil en de binnencontainer van de apparaten eenvoudig worden verwerkt en hergebruikt.

Naast dit nieuwe circulaire productontwerp bieden apparaten die volledig zijn uitgerust met BluRoX nog meer voordelen voor de consument: Omdat het vacuümperlietlichaam geen geïntegreerde technische componenten heeft, bevindt de compacte technologiemodule zich in de bodem van het BluRoX-apparaat als een vervangbare eenheid. Mochten er reparaties nodig zijn, dan wordt dit eenvoudiger, sneller en handiger. Een apparaat dat volledig is uitgerust met vacuümperliettechnologie heeft bovendien dunnere wanden, wat betekent dat het koelvolume ongeveer 25 procent groter is dan dat van conventioneel geïsoleerde koelkasten en diepvriezers met dezelfde buitenafmetingen. Last but not least heeft perliet een zeer lage thermische geleidbaarheid vanwege de kristallijne microstructuur. Dit alles draagt ​​bij aan de bijzonder hoge energie-efficiëntie van de technologie.

De FNb 5056, het eerste model met deze gepatenteerde BluRoX-technologie, werd dit jaar op de Duitse markt uitgebracht. De deur van deze vriezer is gemaakt van BluRoX, terwijl de wanden van het hybride model nog steeds geïsoleerd zijn met conventionele schuimisolatie met vacuümpanelen.

Duurzaam, hoge energie-efficiëntie: koel-vriescombinaties 10 procent zuiniger dan klasse A, diepvriezers in klasse B

Voor veel klanten is het hebben van de best mogelijke energie-efficiëntie een belangrijk criterium bij het nemen van een aankoopbeslissing, vooral voor elektrische apparaten. Liebherr-Hausgeräte wil aan deze eisen voldoen met behulp van verschillende technologieën die één gemeenschappelijk doel delen: het elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk verminderen. Naast de BluRoX-technologie wordt dit bereikt door conventionele isolatie met duurzame vacuümisolatiepanelen met silica die in de schuimisolatie zijn geïntegreerd.

Door dit ontwerp te gebruiken, is Liebherr momenteel de enige fabrikant die twee vriezers in de huidige hoogste energie-efficiëntieklasse voor dit segment aanbiedt: klasse B. Naast de FNb 5056 met BluRoX-deur is het huidige hoogtepunt met conventionele isolatie de vrijstaande vriezer FNb 4655 – en vanaf volgend jaar de connected FNb 465i-variant. De 145 cm hoge FNb 4655 is voorzien van NoFrost, biedt vijf lades met geïntegreerde geleiding, EasyTwist-Ice, SpaceBox, EasyOpen, FrostProtect, LED-verlichting en vele andere features uit de Liebherr Prime-serie.

Eén product laat de vele efficiëntieverbeteringen zien die Liebherr voortdurend doorvoert in zijn brede portfolio van vrijstaande en volledig geïntegreerde apparaten: de CBNbsa10 575i koel-vriescombinatie met een hoogte van 201 cm is tien procent efficiënter dan apparaten met een A-label, het hoogste energieniveau efficiëntieklasse. Dankzij het langdurige, stabiele isolatiegedrag van deze geïntegreerde vacuümpanelen met silica zet Liebherr nieuwe normen op dit gebied. Voor klanten betekent dit dat het energieverbruik jarenlang permanent laag blijft.

Energie-efficiëntieklasse A is nu ook beschikbaar in de MyStyle-configurator. Met de MyStyle-configurator kunnen Liebherr-klanten nu zowel het interieur als het exterieur van de baanbrekende, zuinige CBNamy 5723- en CBNamy 5753-modellen zelf aanpassen. De MyStyle-configurator zelf werd onlangs bekroond met de iF Design Award vanwege het gebruiksgemak en de gebruiksvriendelijke interface.

Nog grotere modellen: meer ruimte om uw voedsel vers te houden

De Liebherr BioFresh-technologie, die al tientallen jaren voortdurend wordt ontwikkeld, creëert de perfecte bewaaromstandigheden voor vers voedsel, zodat het aanzienlijk langer vers blijft, de vitamines en voedingsstoffen behoudt en minder vaak hoeft te worden weggegooid.

De 75 cm brede vrijstaande koel-vriescombinaties, die voor het eerst worden gepresenteerd, tillen deze frisheid naar een nieuwe dimensie: dankzij hun royale formaat zijn ze perfect geschikt voor grote gezinnen met een nog grotere weekendwinkel. Met de grootste BioFresh-kluis ooit in een vrijstaand apparaat biedt het voldoende ruimte en optimale bewaaromstandigheden voor vers fruit, groenten, vlees en zuivelproducten. Ondanks zijn formaat kan hij dankzij InteriorFit toch elegant en naadloos in een keukennis worden ingebouwd – net als elke andere Liebherr.

De nieuwe CBNsfc 57vi is speciaal ontworpen voor de behoeften van vegetariërs. Dankzij de twee Groente- en Fruitkluizen biedt deze Liebherr tuinverse bewaaromstandigheden en veel ruimte voor groente en fruit, een eigenschap waar ook bij voedingsbewuste consumenten veel vraag naar is.

 

Design: stijlvolle esthetiek gecombineerd met handige slimme technologieën

Voor Liebherr gaat elegant design verder dan alleen visueel: het gaat ook om technologie. Op de IFA van dit jaar bieden de apparaten iets nieuws voor de ogen en iets recordbrekends voor de oren.

Nieuwe varianten van de vrijstaande en volledig geïntegreerde apparaten van Liebherr zijn voorzien van een hoogwaardig BlackSteel-interieur dat perfect aansluit bij de moderne, donkere keukenesthetiek en een spannend accent biedt. De achterkant van het apparaat en de binnendeur zijn voorzien van elegante zwarte roestvrijstalen oppervlakken met een unieke verticaal geborstelde textuur. De bekleding is ook verkrijgbaar in BlackSteel om de algehele donkere look compleet te maken.

In moderne huishoudens vervagen de grenzen tussen keuken en woonruimte steeds vager. Dit onderstreept hoe bijzonder belangrijk het is dat apparaten geen lawaai maken. Om deze reden biedt het productportfolio van Liebherr een breed scala aan extreem stille apparaten, gemarkeerd als “UltraSilent”. Vijf van onze volledig geïntegreerde apparaten hebben met slechts 27 dB de titel van stilste Liebherr-apparaten aller tijden gekregen. Op de IFA 2023 konden consumenten voor het eerst zien hoe ze vanaf volgend jaar kunnen genieten van het geluid van de stilte.

AutoDoor is een digitale oplossing die design en gemak combineert: Volledig geïntegreerde apparaten met AutoDoor kunnen volledig openen en sluiten met behulp van een stemassistent, zoals Alexa. Dit is niet alleen handig als je je handen vol hebt in de keuken, het geeft je ook de perfectie van een volledig contactloze keuken. Met de SmartDevice-app pas je instellingen aan, zoals de openingshoek en hoe lang de deur open blijft voordat deze automatisch sluit. Indien nodig kan de deur ook via de app, via een klopsignaal – of gewoon handmatig – worden geopend en gesloten.

Gloednieuw productassortiment: wijnkoelkasten en onderbouwapparaten

Op IFA 2023 werd een exclusief voorproefje gegeven van het gloednieuwe assortiment onderbouwapparaten, dat in 2024 op de markt zal worden gelanceerd. De innovatieve producten staan ​​voor efficiëntie en kwaliteit, zelfs in de kleinste ruimtes. De nieuwe modellen worden gekenmerkt door de beste energie-efficiëntie in hun klasse in dit segment en door hun aanpassingsvermogen: de robuuste en duurzame werkbladen zijn afneembaar, waardoor deze apparaten onder elk aanrecht passen.

Bovendien werden het onlangs gelanceerde assortiment Vinidor-wijnkoelkasten gepresenteerd. Net als de nieuwe wijnbewaarkoelkasten die al beschikbaar zijn, voldoen ook deze nieuwe toestellen aan de vijf voorwaarden voor een perfecte wijnbewaring: temperatuur, luchtvochtigheid, bescherming tegen UV-straling, bescherming tegen vreemde geuren en trillingsvrije opslag. Bovendien beschikken Vinidor wijnkoelkasten over maximaal drie individueel instelbare temperatuurzones. Ook de houten planken, die aan de afmetingen van de flessen kunnen worden aangepast, zijn flexibel. Dankzij deze functie, die bekend staat als FlexFit, kan zelfs een Magnum gemakkelijk en veilig worden opgeborgen. Een ander hoogtepunt van de nieuwe Vinidor-serie is het SommelierBoard. Dit is een elegante ruimte met glashouders, decanteerzone en bakje voor keukengerei.

SmartDevice: Handige koeling

SmartDevice is de connectiviteitsoplossing voor uw Liebherr koelkast en vriezer. Alle koelkasten en diepvriezers van Liebherr zijn af fabriek voorzien van connectiviteit of het is mogelijk om deze functionaliteit aan deze apparaten toe te voegen door de SmartDeviceBox achteraf uit te rusten. U profiteert van alle functies die beschikbaar zijn in de SmartDevice-app, evenals van de integratie van elk Liebherr-apparaat in uw bestaande slimme huis. Belangrijke status- en alarmmeldingen worden direct naar uw smartphone gestuurd, bijvoorbeeld een melding van een open koelkastdeur via het deuralarm. Een ander voordeel is dat de SmartDevice app je kan vertellen waar je je boodschappen het beste kunt bewaren, zodat ze langer vers blijven.

 

Reageer