microgolfoven-onderhoud

Ook de microgolfoven heeft  onderhoud nodig. Want regelmatig je keukentoestellen een grondige schoonmaakbeurt geven, is niet alleen hygiënisch, ze zullen ook beter en langer hun werk doen. Hier enkele tips hoe je de microgolfoven best schoonmaakt.

Onaangenaame geurtjes

Gebruik je de microgolfoven redelijk veel, kan hij soms onaangename geurtjes verspreiden. Je hoeft hem daarvoor niet meteen volledig schoon te schrobben. Om de geurtjes weg te krijgen stop je een kom water met enkele plakjes verse citroen in de microgolfoven. Zet hem een vijftal minuten op de hoogste stand en je toestel is weer lentefris.

Of doe vanille-extract in een kom, zet een minuutje aan en laat het deurtje 12 uur dicht.

Grondige reiniging

Wanneer het tijd is voor een grondige reiniging hebben we volgende tips in petto. Na deze trucjes zal je merken dat vlekken en vuil veel makkelijker weggenomen kunnen worden.

– Om de spatten aan de binnenwand schoon te maken week je ze los met stoom. Hiervoor leg je een natte keukenhanddoek in de magnetron en laat die even opwarmen op de hoogste stand gedurende een halve minuut. Daarna kan je heel eenvoudig met een vochtige doek de spatten uit de binnenkant van de microgolf vegen.

– Voeg soda bij een kom water en verwarm die enkele minuten.

– Verwarm een schaal water met een vaatwastablet gedurende 10 minuten.

– Laat een bakje ammoniak 24 uur in de microgolf staan.

Geen schuursponsjes

Gebruik bij het schoonmaken geen schuursponsjes want die beschadigen de speciale coating van de microgolfoven.

Draaiplateau

Het draaiplateau maak je eenvoudig schoon in je spoeltafel.

Deurdichting

Reinig ook regelmatig de dichting van de deur, zodat deze goed blijft sluiten. Een sponsje met wat afwasmiddel volstaat.

Reageer