Een aangenaam ritueel en een manier van leven: koffie is al eeuwenlang een delicatesse. Koffieliefhebbers en -experts zweren bij bonen van hoge kwaliteit, exclusieve koffiemachines en automatische koffiezetapparaten. Maar ze weten ook dat koffie het lekkerst is als je het zet met het juiste water.

Sinds het de wereld veroverd heeft in de 15de eeuw, wordt koffie al gebruikt om ‘s morgens de dag goed te beginnen. Het helpt ons door lange werkdagen, we nemen het mee tijdens het winkelen en het vormt de perfecte afsluiting van een stevige maaltijd. Het geeft structuur aan onze dag en bouwt bruggen tussen culturen en mensen.

Perfecte koffie

Espresso, americano, cappuccino en ijskoffie – we drinken het uit een mok, koffiekommetje of meeneembeker. Er zijn vele soorten koffie, maar hoe je het drinkt, hangt af van je levenstijl. De bonen en het water bepalen de smaak.

Een kopje koffie bestaat voor ongeveer 98% uit water. Dat is heel veel, zeker als je bedenkt dat water voor een groot deel de smaakt bepaalt. Behalve mineralen kan water ook andere elementen bevatten, zoals kalk of andere stoffen die de smaak van koffie en zelfs het specifieke aroma van hoogwaardige Arabica-koffiebonen negatief kunnen beïnvloeden. Koffiekenners weten dat je verse koffie het best kunt zetten met vers water.

Gefilterd water geeft uw koffie een boost

Waterfilters reduceren kalk in uw water en verminderen geur- en smaakverstorende substanties. Het resultaat: het water smaakt frisser en uw koffie is veel lekkerder.

Een nieuw leven voor uw koffiezetapparaat en huishoudelijke apparatuur

Barista’s waar ook ter wereld zweren bij gefilterd water. Behalve dat ze er heerlijke koffie mee bereiden, voorkomt het ook kalkaanslag in hun koffiemachines en koffiezetapparaten. Dat zorgt dan weer voor minder reparatiekosten en een stuk minder frustratie. Plus, de apparatuur gaat langer mee en ziet er beter uit.

Brita biedt een uitgebreid gamma waterfilterkannen. Ontdek ze op Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer