De plancha kun je de Spaanse ‘barbecue’ noemen die sinds de 19de eeuw werd gebruikt tijdens populaire feesten. Dankzij het toerisme, kwamen ook andere nationaliteiten ermee in contact die al snel de voordelen van koken op een plancha ontdekten en het idee meenamen naar hun thuisland.

De gezonde keuken

Een plancha onttrekt het vet uit het voedsel, waardoor slechts een weinig vetstof nodig is tijdens het bakproces om aanbranden te vermijden. Het is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook licht en vitaminerijk. De constante warmte op de gietijzeren plaat bewaart de smaken en gunstige effecten van het voedsel.

Doordat een plancha snel kan worden schoongemaakt door met water te blussen, kun je eindeloos verder koken en vlot overschakelen van vis naar vlees naar groenten en zelfs naar fruit.

Voor de stadsmus met beperkte ruimte

Indien je slechts een beperkte ruimte ter beschikking hebt maar een plancha toch op jouw wishlist staat, is een elektrisch toestel het meest aangewezen. Het bijkomend voordeel is namelijk dat je deze ook gewoon binnenshuis mag gebruiken. Met een capaciteit tot 6 personen, haal je hiermee een degelijk toestel in huis, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Voor de buitenmens met grote appetijt

Indien koken voor jou alleen maar voldoening geeft wanneer er minimum 10 mensen aan tafel zitten, maar je ook met verschillende warmtezones wenst te goochelen, gaan deze 2 gasttoestellen jou zeker en vast kunnen bekoren:

Klik hier om producten in te laden