Met zomerse temperaturen stijgt ook de nood aan goede koeling. Zeker omdat er in de zomer ook vaak meer drank moet gekoeld worden. En wie heeft het dan eens niet voor: Je staat met volle boodschappentassen tevergeefs te zoeken naar wat plaats in de koelkast. Iets verhuizen naar de diepvries is een optie, als die ook al niet vol zit. Extra koelruimte gezocht dus!

Een koel/vriescombinatie met body

whirlpool koelkastIn het gamma van de vrijstaande modellen spring de W Collection 4 Deurskoelkast van Whirlpool er meteen uit. Dit toestel heeft een inhoud van bijna 600 liter en beschikt ook over de intuïtieve 6TH SENSE technologie voor een geoptimaliseerde voedselbewaring. Dankzij de NoFrost-technologie is er ook geen kans op ijsvorming.

Voedsel opbergen in de koelkast verliep nog nooit zo overzichtelijk, dankzij de breedte van deze 4 deurskoelkast. Ook grote dienbladen kun je er probleemloos in kwijt. Dankzij een diepte van 70 cm oogt hij strak en elegant en past hij perfect in de normale keukeninrichting.

Gepersonaliseerd vriesprofiel

whirlpool koelkastHet FastFreeze-principe in het vriesgedeelte komt perfect van pas tijdens de zomer. Met één druk op de knop versnel je het vriesproces, waardoor voedsel veel beter bewaard blijft en minder aan voedingswaarde verliest.

Het vriesgedeelte kan je bovendien helemaal afstemmen op jouw gebruik. Een speciaal FlexiFreeze-compartiment laat toe om 3 verschillende temperatuurprofielen te gebruiken:

  • Lcht vriezen: Voor voedsel dat je binnen de week wenst te consumeren. Met een temperatuur van -7°C kan het voedsel zonder te ontdooien in de pan.
  • Mild vriezen: Perfect voor fruit en allerhande ijsdesserts. De temperatuur bedraagt zo’n -12°C, wat alles serveerklaar maakt.
  • Diep vriezen: Met een temperatuur van -18°C bewaar je voedsel voor een langere periode met behoud van de voedingswaarde.

Kom via Niwzi.be alles te weten over dit toestel:

Klik hier om producten in te laden

Inbouw met gevoel voor ruimte

whirlpool koelkastBij de aankoop van een koelkast speelt naast de inhoud natuurlijk ook het uiterlijk mee. Past de koelkast in het interieur? Inbouwmodellen zijn daarin een handige oplossing! Dat voordeel weegt echter vaak niet op tegen de beperkte capaciteit die de meeste inbouwmodellen hebben. Dat probleem kan definitief de prullenmand in dankzij de Space400. Met een inhoud van 400 liter kan je er zelfs de volste winkelkar in kwijt. De Space400 is de eerste koel/vriescombinatie met een breedte van 70 cm. Dat maakt het opbergen een pak overzichtelijker.

Overzichtelijk opbergen doe je zo

whirlpool koelkastWhirlpool bedacht voor de Space400 enkele handige extraatjes om je spullen nog overzichtelijker op te bergen. Zo vind je boven de extrabrede groente- en fruitlade 2 twin-lades waarin je kleinere spullen of kleiner fruit (of groenten) snel terugvindt. Met de telescopische glijders trek je alle lades vlot en volledig uit. Extra handig deze zomer: Het slimme accessoire om flessen op te bergen zorgt ervoor dat je drankflessen horizontaal kunt bewaren, wat veel plaats bespaart. Toch liggen de flessen altijd een beetje schuin om lekken te vermijden.

Alle productinformatie van de Space400 kom je via Niwzi.be te weten:


Wat bewaar je wel en niet in de koelkast?

Voedsel op een koele plaats bewaren is belangrijk, zeker in de zomer. Maar niet alles hoort thuis in een koelkast. Sterker: bij sommige dingen doe je meer kwaad dan goed door ze in de koelkast te bewaren. Een overzicht:

  • Niet: vruchtgroenten zoals tomaten, aubergines en komkommer. Die hebben de neiging slap en smaakloos te worden in de koelkast. Wortels zonder loof, citroenen en paprika’s horen er ook niet thuis, omdat de schil snel uitdroogt.
  • Wel: Aardbeien, druiven, bloemkool en broccoli.
  • Appels bewaar je ook in de koelkast, maar nooit samen met andere groenten of fruit.
  • Over eieren bestaat veel discussie: horen ze nu wel of niet in de koelkast? De beste plaats is nog altijd koel en donker. Een koelkast is dus ideaal voor eieren. Waarom ze dan in de supermarkt niet gekoeld staan? Dat komt omdat temperatuurschommelingen absoluut te vermijden zijn bij eieren. Anders ontstaat er mogelijk condens op de schaal. Dat kan leiden tot bacteriën die makkelijk door de poreuze schaal dringen.
  • De gouden tip: kijk naar de verpakking. Staat er ‘gekoeld bewaren’, dan hoort het in de koelkast. Staat er ‘koel bewaren’ dan hoort het op een koele plaats buiten de koelkast.

 

Reageer