Greenpan Barcelona

GreenPan is een vaste waarde in duurzaam kookmateriaal. Het Vlaamse bedrijf blijft daarenboven inzetten op innovatie en ontwikkeling, en brengt nu zijn vijfde generatie antikleefpannen op de markt. De verbeterede Thermolon-laag zou nóg gebruiksvriendelijker zijn. Tijd om de nieuwe GreenPan aan een uitgebreide test te onderwerpen!

Aan de slag!

Greenpan BarcelonaWe gaan aan de slag met de hapjespan met deksel uit de Barcelona Evershine reeks. Deze combineert de uitstekende warmtegeleiding van aluminium met de duurzaamheid van roestvrij staal. Daarenboven is de buitenzijde door de Evershine technologie bestand tegen hitteverkleuring. De pan is groot genoeg om er eenpansgerechten en maaltijdsoepen in te bereiden. Zelfs cakes, pizza’s en “panfrieten” behoren tot de mogelijkheden. Handig!

Het valt ons meteen op dat de antikleeflaag een ware metamorfose heeft ondergaan. Het typische grijs van vroeger heeft plaatsgemaakt voor glanzend zwart. De bodem voelt glad, robuust en zwaar aan. Daarenboven heeft de pan een sierlijke vorm met twee compacte handvaten, wat opbergen makkelijker maakt.

Op de site van GreenPan vinden we het recept voor courgetti met zalm. Het gerecht kan van A tot Z in de pan klaargemaakt worden. Dat zorgt alvast voor weinig afwas achteraf! Tijdens het koken is het meteen duidelijk dat de Thermolon laag doet wat ze moet doen: niets blijft aan de bodem kleven, ook bij gebruik van weinig of geen vetstof. Daarenboven kunnen we zonder zorgen ons favoriet keukengerei gebruiken: de antikleeflaag is versterkt met diamant, waardoor metalen spatels of kloppers geen krassen maken.

Het gerecht staat in een kwartier op tafel. De bodem bevat enkel wat sporen van olie, maar géén aangekoekte resten of korstjes. Afwassen zou slechts enkele minuten kosten, maar we besluiten hem meteen in de vaatwas te stoppen. En ook hier zijn we onder de indruk: geen verkleuring, geen druppelsporen, geen matte randjes.

Met vlag en wimpel geslaagd!

Greenpan BarcelonaGreenPan heeft ons aangenaam verrast met haar Barcelona Evershine reeks. Gezond, duurzaam en milieuvriendelijk koken was nog nooit zo aangenaam. De nieuwe Thermolon laag doet wat hij belooft en maakt ook van de afwas een plezier. Daarenboven is de pan erg veelzijdig: van cake tot omelet, van maaltijdsoep tot eenpansgerecht, hij kan het allemaal. Een ware aanwinst voor onze keuken.

Bekijk hier alle producten van de Barcelona Evershine reeks van Greenpan:

Klik hier om producten in te laden

Reageer