Beka staat al langer bekend om zijn kwalitatief keukengerei aan competitieve prijzen. En ook nu bewijst de fabrikant dat het zijn naam alle eer aan doet. De nieuwe reeks pannen Mandala en Nori zijn stuk voor stuk gebruiksvriendelijk, robuust en duurzaam. Dat bewezen ze met verve in de cuizine.be testkeuken.

Het Mandala-assortiment belooft de ultieme bakervaring met een eigentijds design. De binnenzijde heeft een unieke textuur en is bekleed met een keramische antikleeflaag. Die doet zijn werk uitstekend: vlees en vis komen gemakkelijk los van de bodem, en schoonmaken is kinderspel.

Door de innovatieve honingraattextuur van de pan hoef ik maar weinig bakvet te gebruiken, en toch krijg ik keer op keer een perfect bakresultaat. Daarenboven geleidt het gietijzer de warmte perfect, waardoor ik het vuur wat lager kan zetten. Gezond én duurzaam.

Ik test daarnaast ook de Nori grillpan. Deze heeft brede grilllijnen, en garandeert daardoor perfecte bruining. Zowel de vis als het platbrood dat ik erin bak, komen er perfect uit. De Nori-reeks heeft duidelijk een uitstekende afwerking en is van hoogwaardige materialen gemaakt.

Wat ik zelf ook enorm kan appreciëren, is het gemak waarmee ik de grillpan kan schoonmaken. Ik heb al heel wat grillpannen in mijn keuken uitgetest, en het reinigen is dikwijls geen sinecure. Dat is hier helemaal anders: na gebruik zie ik bijna geen bakresten, en met een eenvoudig afwasje zonder schuurmiddelen is de pan weer zo goed als nieuw. De driedubbele emaillaag doet zijn werk en is daarenboven krasbestendig.

Het is duidelijk: Beka stelt nooit teleur. Het kookmateriaal is handig in gebruik, makkelijk schoon te maken en levert keer op keer topprestaties. En de prijs is ook een meevaller!

Reageer