Dat Crock-Pot de beste slowcookers maakt, dat wisten we al lang. Maar de nieuwe aanwinst in de Crock-Potfamilie kan hetzelfde in een fractie van de tijd… De Express Multi-Cooker is een snelkookpan en slowcooker in één. Te mooi om waar te zijn? Cuizine.be nam de proef op de som en testte de nieuwe Crock-Pot thuis grondig uit.

Simpel en veelzijdig

De Express Multi-Cooker heeft maar liefst 8 voorgeprogrammeerde functies. Zo kan je met één druk op de knop een maaltijd bereiden: gemakkelijk en snel. Daarenboven is hij bijzonder veelzijdig:  van lage temperatuur en zonder stoom tot heet en onder druk. Traag garen, stomen, sauteren of snelkoken: je doet het voortaan allemaal met één en hetzelfde toestel.

Chili con carne in een handomdraai

Na een drukke werkdag willen we chili con carne bereiden voor het hele gezin. We beginnen met het aanbakken van het vlees en de smaakmakers. Daarvoor gebruiken we de “sauteer”-functie. Geen omzien aan: we kunnen intussen rustig de groenten snijden.

Eens de heerlijke geuren onze keuken vullen, mogen de groenten samen met de tomaten en bouillon bij het vlees, en sluiten we het deksel. Vanaf nu gebruiken we de snelkookfunctie. We draaien het ventiel naar gesloten en stellen de tijd in op 45 minuten. In het begin ontsnapt er nog wat stoom, maar eens het toestel op temperatuur is, blijft de pot volledig verzegeld en hoeven we niet in de buurt te blijven. Het deksel is vergrendeld en de wanden blijven koel: geen veiligheidsrisico voor grijpgrage kinderhanden dus…

Na de kooktijd schakelt het toestel automatisch over in de warmhoudfunctie. Dat is handig, want de kinderen komen nog maar net uit bad en wij zijn de boekentassen nog aan het leegmaken. En dan kan iedereen aan tafel schuiven met een dampende pot aromatische chili voor zich. De afwas blijft beperkt: de pot met antiaanbaklaag en de bijgeleverde spatel kunnen rechtstreeks in de vaatwas.

De Crock-Pot Express als slowcooker

Bij een vriendenetentje op zaterdagavond gebruiken we de Crock-Pot Express als slowcooker: alle ingrediënten gaan samen in de pan en komen er twee uur later uit als aromatische stoverij. Intussen kunnen wij de tafel dekken, de hapjes bereiden en de drank koud zetten: de Crock-Pot doet al het keukenwerk voor ons.

Stoom-, yoghurt- en risotto-functie

En dan hebben we het nog niet gehad over zijn stoomfunctie, waarmee je perfect gegaarde boontjes maakt, de yoghurt-knop om zelf smeuïge yoghurt te bereiden, en de risotto-functie, die zelfs van het koken van een Italiaanse risotto kinderspel maakt.

Wij zijn officieel fan!

Is het duidelijk dat we fan zijn van deze Crock-Pot Express? Hij maakt koken makkelijk, hij is veelzijdig, vertrouwd en handig. Hij geeft ons daarenboven dagelijks een heleboel extra tijd: hij zorgt bijna helemaal zelfstandig voor een heerlijk avondmaal, terwijl wij de avondrush in goede banen leiden. Eén pan, ontelbare mogelijkheden…

Benieuwd waar je de Crock-Pot Express kunt kopen?

Klik hier om producten in te laden

Reageer