GETEST: Originele en gezonde groentehapjes met de KitchenAid Japanse Groentesnijder

KitchenAid groentesnijder

KitchenAid maakt van haar standmixer een echt manusje-van-alles. Hij kon al pasta rollen, vlees malen en citrus persen, maar nu kan je ook aan de slag met de Japanse Groentesnijder. Deze roterende groenteschaaf maakt lange, dunne plakken van je favoriete groenten en fruit. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos… Cuizine.be ging meteen aan de slag.

Wat mag je verwachten?

Net als de andere accessoires van KitchenAid kan je de Japanse groentesnijder vooraan op alle KitchenAid standmixers monteren. Zowel harde groenten – denk aan zoete aardappel, daikon of pastinaak – als zachtere vruchten, zoals komkommer, courgette en appel, kunnen gebruikt worden. Iemand met glutenallergie op bezoek? Een lasagne van plakken zoete aardappel is zo gefixt! Wat minder koolhydraten eten nu de zomer eraan komt? Je favoriete wrap smaakt net zo lekker in een plakje komkommer. En ook groente-sushi of appelroosjes waren nog nooit zo makkelijk te bereiden.

De Japanse Groentesnijder komt in een handige opbergdoos waar alle onderdelen in passen. Naast de basis dat je op de mixer plaatst, de voedselhouder en spies om je groenten vast te klikken, worden twee messen meegeleverd. Zo kan je zowel dunne als dikke plakken snijden. Dunne zijn perfect voor cakevullingen, chips en delicate pastagerechten. Dikke plakken geven dan weer de nodige steun aan rolletjes die je rechtop wilt plaatsen, maar zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor taartbodems en wraps.

Regenboogwraps met pittige pindadipKitchenAid_Regenboogwraps samenstellen

We kiezen een gerecht uit het receptenboekje van de Groentesnijder: regenboogwraps met pittige pindadip. Hierbij worden paprika, rode kool, wortel en mango in een plakje daikon gerold voor een lichte lunch of kleurrijk aperitiefhapje. Na het voorbereiden van de saus en het snijden van de groenten is het tijd om de proef op de som te nemen. We snijden de daikon tot een stuk van +/- 10 cm lang. Aan de ene zijde gaat de voedselhouder erin, die we meteen kunnen vastklikken op de mixer. Nu schuiven we de spies door het gaatje aan de buitenzijde van de standaard en duwen hem tot aan het eerste maatstreepje in de daikon.

Zoals aangegeven in het recept zetten we het dikke mes op de mixer. Dit gaat heel eenvoudig: het mes klikt onmiddellijk en zonder moeite vast in de standaard. We zetten de mixer op stand 2, schuiven het mes tegen de daikon en voor we het goed en wel beseffen rolt er een lange plak daikon op het werkblad. De Groentesnijder doet al het werk, wij hoeven enkel (verbaasd) toe te kijken … Na afloop blijft er een kleine kern van over. Die gaat morgen door de salade!

KitchenAid Groentesnijder

We snijden de plak in stukjes en beleggen hem met nori en groenten. Nog even oprollen,en klaar! Mes, spies en voedselhouder zijn vaatwasbestendig. De basis hoeven we enkel schoon te wrijven met een vochtige doek, en kan zo weer de doos in. Onze regenboogwraps zien er heerlijk en ingenieus uit. Toch stonden ze dankzij onze Japanse Groentesnijder in een handomdraai op tafel.

KitchenAid blijft ons verbazen met haar innovatieve keukenhulpjes. Ze maken gezond en verrassend koken heerlijk makkelijk. De Japanse Groentesnijder is het perfecte accessoire voor elke keukenprins(es) die koolhydraatarm, creatief en origineel wilt koken. Wij zijn fan!

KitchenAid Groentesnijder

Benieuwd waar je dit leuke accessoire kunt kopen?

Klik hier om producten in te laden

Reageer