Het Italiaanse INOXRIV heeft een stevige reputatie opgebouwd met haar milieuvriendelijk kookmateriaal. Nu gaan ze nog een stapje verder met een assortiment kookpotten in Bio Inox. Cuizine.be testte de “Cook & Drain” uit. Deze elegante kookpot heeft een vastklikbaar deksel met kleine, hartvormige gaatjes om afgieten makkelijker te maken. Hij ziet er niet alleen leuk uit, hij blijkt ook nog eens superhandig! Die Italianen weten duidelijk wat ze doen…

INOXRIV produceert al kookpotten in Italië sinds 1941. Het bedrijf heeft daarbij bijzondere aandacht voor het milieu. Bio Inox is de nieuwe eco-lijn. Het gamma is duurzaam, wordt energiezuinig geproduceerd en kan achteraf volledig gerecycleerd worden. De bodem is vervaardigd uit één laag inox, waardoor deze ook na veelvuldig gebruik niet vervormt. Tussen de bodem en de pot zit daarenboven een laagje aluminium, voor optimale warmtegeleiding en energiezuinig koken.

Aan de slag!

Onze kookpot heeft een diameter van 20 cm en een inhoud van 4,5 liter: perfect om aardappels of groenten te koken dus. We besluiten in de Italiaanse sfeer te blijven en kiezen voor een lente-pasta. We vullen de pot met water en schuiven het deksel erop. De bovenranden van de pot hebben twee ronde inkepingen, waarin de haakjes van het deksel passen. Een kwartslag draaien en het deksel zit vast.

Eens het water kookt, voegen we eerst de pasta, en 2 minuten voor het einde van de kooktijd de erwten toe. Afgieten gaat zó makkelijk: gewoon het water door de gaatjes van het deksel laten lopen. Het deksel zit goed vast en schuift niet weg. In de pan blijft een klein beetje kookvocht over: net zoals de Italianen het willen! Het zetmeel zorgt voor instant binding van onze geïmproviseerde saus van geitenkaas. Nog wat rucola, lente-ui, olijfolie en munt door de pasta roeren, en we kunnen al aan tafel.

De Cook & Drain is innovatief en functioneel. Hij heeft een perfecte warmtegeleiding en gestroomlijnd design. Daarenboven maakt hij het mogelijk om ook bij het koken een steentje bij te dragen aan het milieu. Een topper in onze keuken!

 

 

De verkooppunten van de Cook & Drain van IoBio kun je hier vinden:

Klik hier om producten in te laden

Reageer