Rijst koken als een echte Japanse sushimeester: dat is vanaf nu geen probleem meer! Le Creuset heeft in haar Zen Kitchen-assortiment een heuse rijstkoker opgenomen, geïnspireerd op de Japanse kleipotten. Verkrijgbaar in 8 trendy kleuren past hij in elke interieur. Ik ging met de Cocotte Every aan de slag in de cuizine.be testkeuken.

De Cocotte Every is onderdeel van een hele Japans-geïnspireerde collectie, met ook serveerschalen en schattige mini-cocottes om de rijst te serveren. De Cocotte Every bestaat uit een gietijzeren pot en deksel, aangevuld met een aardewerken binnendeksel met 2 stoomgaten. Dat voorkomt overkoken bij het garen van rijst, quinoa en granen.

Zoals we gewend zijn van le Creuset, heeft de pot een optimale warmtegeleiding door het gietijzer, de diepe vorm met afgeronde randen en het koepelvormig deksel. De Cocotte kan op alle warmtebronnen gebruikt worden, en mag bijvoorbeeld ook in de oven. Door de zwarte binnenkant is hij niet enkel ideaal om rijst te koken, maar ook om te frituren, en zelfs om brood of cake te bakken.

Voor ik mijn sushirijst ga koken, spoel ik hem drie keer met koud water. Nadien laat ik hem nog een half uurtje weken om het overtollige zetmeel te verwijderen. Dan gaat hij met een beetje water in de Cocotte Every. Ik dek de pot af met de twee deksels en breng het water zachtjes aan de kook. Na 12 minuten mag het vuur uit, en laat ik de rijst nog eens 10 minuten rusten.

Als ik de deksels wegneem, zie ik het meteen: de rijst is perfect. Hij kleeft net genoeg, is niet te plat en heeft zijn zoet aroma behouden. Ik garneer hem met alles wat ik zo lekker vind aan de Japanse keuken: kraakverse zalm, knapperige sojabonen en lekker veel gember. Japan in mijn eigen keuken… Dat is genieten.

De Cocotte Every heeft met zijn 18 cm diameter een compact design, maar de inhoud van 2 liter maakt hem toch geschikt voor elk gezin. Makkelijk om op te bergen, eenvoudig schoon te maken en met dat tijdloze Le Creuset design: hij heeft zijn plaatsje in mijn keuken dubbel en dik verdiend!

Ontdek de 4 kleuren en jouw dichtsbijzijnde verkooppunt op Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden

Reageer