Philips Pastamachine

Zelf pasta maken? Het lijkt iets voor Italiaanse mamma’s of doorwinterde foodies. En toch hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Meer nog: de Philips Pastamachine doet al het werk voor jou! Mengen, kneden en persen: je hebt er geen omkijken aan. Een kolfje naar onze hand, dachten we bij Cuizine.be, en dus doken we met de machine onze testkeuken in.

Veelzijdig ontwerp

De pastamachine wordt geleverd met 4 verschillende vormschijven. Zo kan je zowel spaghetti en fettuccini, als penne en lasagne maken. Daarnaast vinden we in de doos enkele handige hulpjes: een multifunctionele schoonmaakhulp en twee aparte “deksels” voor de vormschijven. Deze laatste helpen om eenvoudig de laatste restjes deeg uit de spaghetti- en fettuccinischijf te duwen na gebruik.

Volautomatische machine

We starten met een kopje bloem in de mengkom van de machine. Daarmee kunnen we ongeveer 300 g pasta maken, genoeg voor 2 personen. We schakelen de machine in en voegen langzaam 90 ml water toe door de vulopening. Vanaf nu moeten we enkel toekijken: alles gaat automatisch. De machine mengt en kneedt het deeg ongeveer 3 minuten en begint dan te persen. De verse pasta komt van zelf uit de vormschijf.

Oneindig veel variaties

Na 10 minuten is de pasta klaar. De smaak is onovertroffen: smeuïg en vol. Voor een rijkere pasta voegen we bij onze tweede poging een mengsel van ei en water toe. Alweer een succes. De pasta kleurt nu mooi geel. Wil je het nog origineler maken, voeg dan eens bieten- of spinaziesap toe aan de pasta, dan krijg je mooie kleurtjes! In het meegeleverde receptenboekje staan meer dan 20 variaties op het klassieke pastadeeg: van udon noedels tot speltspaghetti, van wontonvellen tot glutenvrije penne.

De Philips Pastamachine brengt een flinke dosis Italiaanse flair in onze keuken. Een droom voor elke hobbykok!

Kom met Niwzi.be te weten waar je de pastamachines van Philips kunt kopen:

Klik hier om producten in te laden

Reageer