Peugeot kennen we allemaal van de kwalitatieve pepermolens. Maar wist je dat ze ook een fijn gamma keukenmateriaal in het aanbod hebben? Bij Cuizine.be testten we de Appolia ovenschaal uit: een mooie, traditionele schotel met duizend-en-een mogelijkheden.

Ik ga aan de slag met de terracotta ovenschaal van 25 cm uit de Appolia reeks. Die is groot genoeg voor 2 à 3 personen. Hij bestaat ook in 2 grotere uitvoeringen, en in een hele reeks trendy kleuren.

Wat meteen opvalt is het robuuste karakter van de schaal. Het materiaal – keramiek uit natuurlijke oorsprong – is stevig, heeft een diepe kleur en glanzende afwerking. De brede handgrepen maken hem uiterst gebruiksvriendelijk.

De schaal is multi-inzetbaar: hij kan vanuit de diepvries rechtstreeks in de voorverwarmde oven zonder risico op thermische schok, mag ook in de magnetron en is vaatwasbestendig. Dat vind ik zelf een enorm voordeel: ik kan in het weekend rustig mealpreppen en in de week daarop kan ik de schaal bevroren lasagne zonder omkijken garen in de oven. Achteraf zet ik hem in de vaatwas, en de keuken is alweer opgeruimd.

Voordeel is ook dat de schaal gelijkmatig bakt en de warmte goed vasthoudt. Dat zie je meteen bij gebak of desserts. Daarenboven blijft je gerecht ook nog minstens een half uur op temperatuur, en is het dus geen probleem als niet het hele gezin op hetzelfde moment aan tafel aanschuift.

De Franse kwaliteit van Peugeot bewijst alweer zijn kracht in deze prachtige Appolia reeks. De ovenschalen zijn elegant, slijtvast en duurzaam: een aanwinst voor élke keuken.

Maak hieronder kennis met alle producten van de Appolia lijn van Peugeot:

Reageer