We hadden iedereen op de redactie van Cuizine.be op voorhand gewaarschuwd: er gingen 3 prille tieners langskomen om de suikerspinmachine van Scrapcooking uit te testen op gebruiksgemak en er een filmpje over maken. De grote test werd achter strikt gesloten deuren uitgevoerd en we mochten zeker niet komen kijken!! Dankzij de deuren die niet geluiddicht zijn, kunnen we wel uit de eerste hand getuigen dat het een namiddag vol plezier was!

Toestel en toebehoren

Alles zit in de doos om meteen aan de slag te gaan. Uiteraard het toestel zelf, maar ook de herbruikbare houten stokjes, roze suiker en een maatlepeltje om de toegestane hoeveelheid suiker niet te kunnen overschrijden.

Aan de slag!

Het toestel werkt op elektriciteit. Je dient met de maatlepel 1 schepje suiker in het reservoir te gieten. Eens je het suikerspintoestel hebt aangelegd begint het middenstuk rond te draaien waarbij er eveneens warmte wordt opgewekt om de suiker lichtjes te doen smelten. Na enkele minuten worden er suikerspinsels in de bovenste ring afgegooid.

Met een stokje kun je de suikerspin nu opvangen door eerst een draaiende beweging te maken in het toestel en dan heen en weer net boven het toestel. Het vergt toch wel wat oefening vooraleer je de handeling onder de knie hebt.

Na een paar keer opnieuw proberen kunnen we stellen dat de tieners erin geslaagd zijn om een volwaardige suikerspin te maken. En de smaak zit ook goed! Wat wil je nog meer?

Zit je door de voorraad roze suiker en heb je geen tijd om snel naar de winkel te gaan? Geen probleem, met witte kristalsuiker kun je ook aan de slag.

Hiermee is toch wel enige voorzichtigheid geboden en raden we aan om kinderen niet alleen bij het toestel achter te laten.

De ondervindingen van onze proefkonijnen vind je hier

Klik op de “Waar-Te-Koop”-knop hieronder van Niwzi.be om te weten waar je deze suikerspinmachine kunt kopen!

Klik hier om producten in te laden

Met dank aan onze kritische jury Eloise, Evarist en Axelle.

Reageer