Als trotse bezitter van een KitchenAid Keukenrobot ben ik altijd benieuwd naar accessoires om mijn mixer nóg veelzijdiger te maken. Deze keer heb ik de Vleesmolen en Worstenmaker uitgetest: een multifunctioneel accessoire dat heel wat culinaire mogelijkheden heeft. Aan de slag!

Net als andere accessoires voor de Keukenrobot past de Vleesmolen vooraan op de behuizing van de mixer. Met een klik- en draaibeweging kan je hem eenvoudig vastmaken. Ondanks het redelijke gewicht van de molen blijft de keukenrobot toch mooi stabiel op het aanrecht staan.

De Vleesmolen is volledig uit roestvrijstaal gemaakt, en wordt geleverd met 3 maalschijven, een voedselduwer en twee worstvulbuisjes. Naast vlees kan hij ook groenten, fruit, noten en kaas fijnmalen.

Ik test de Vleesmolen eerst om een dip van kikkererwten te maken. Meestal gebruik ik daarvoor de staafmixer, maar die heeft toch altijd veel tijd nodig om een smeuïg resultaat te bekomen. Met de Vleesmolen lukt het in een handomdraai: de kikkererwten gaan in de vulopening en komen er fijngemalen weer uit. Enkel nog aanmaken met specerijen en smaakmakers, en klaar.

Uiteraard is vlees de échte proef op de som. Ik meng blokjes Ierse rib-eye met kruiden, look en ui, en duw ze door de molen. Het gehakt is mooi fijn gemalen met net voldoende textuur. Eens geproefd kan ik zonder aarzelen beamen: dit is zoveel smaakvoller dan een hamburger uit de supermarkt. En bovendien zónder bewaarmiddelen of smaakstoffen.

Intussen heb ik de Vleesmolen ook al getest voor groenten – nog nooit zo’n romige savooipuree gegeten – en kaas. Hij doet telkens wat hij moet doen. En dankzij de 3 meegeleverde maalschijven kies ik zelf welke textuur ik verkies: grof, medium of fijn.

Handig is ook dat je de molen helemaal uit elkaar kan halen om schoon te maken. Als je de onderdelen meteen na gebruik spoelt met warm water, zijn ze in een handomdraai proper. Daarenboven zit er een fijne borstel in de doos, waardoor je de molen ook binnenin makkelijk kan reinigen. Perfect voor een drukbezette hobbykok dus!

Met de KitchenAid Vleesmolen en Worstvuller zijn de culinaire mogelijkheden eindeloos.

Klik hier om producten in te laden

Reageer