We zijn al jaren fan van Woll: hun potten en pannen zijn steevast efficiënt en
onderhoudsvriendelijk. Nu het Duitse merk een nieuwe reeks extra duurzaam kookmateriaal op de markt brengt, waren we dan ook meteen benieuwd. We namen de Eco Lite pan mee in onze testkeuken en gingen aan de slag.

De nieuwe Eco Lite reeks kenmerkt zich door het gebruik van 100% gerecycleerd aluminium: van 60 drankblikjes kan één pan van 24 cm diameter gemaakt worden. Daarenboven stelt Woll alles in het werk om het hele productieproces zo duurzaam en milieubewust te laten verlopen.

Maar in de keuken zijn de prestaties natuurlijk het belangrijkst. Want alles kan wel duurzaam geproduceerd zijn: als de pan niet doet wat ze moet doen, zit je toch weer met onnodige “waste”. Tijd om de proef op de som te nemen dus.

We starten met een simpel eigerecht.
Dat gaat meteen goed: de pan bakt mooi egaal en de omelet glijdt er makkelijk uit. Afwassen is – letterlijk – een eitje: geen bakresten of aanbaksels te bespeuren.

De volgende keer gebruiken we de pan voor een delicaat stukje vis. Die heeft sowieso nood aan een pan die gelijkmatig heet wordt, maar zeker niet kleeft. Ook dit klusje kan de Eco Lite zonder problemen aan: de visblokjes hebben een mooie bruine korst en komen goed los van de pan.

De pan is een stuk lichter dan de Diamond Lite reeks, warmt snel en efficiënt op en door het afneembare handvat kan je hem ook in de oven gebruiken én makkelijk opbergen. De antikleeflaag bevat geen giftige stoffen en doet zelfs zonder vetstof wat hij moet doen.
Een blijvertje!

Reageer