Thuis ijs maken zoals in het ijssalon? Dat is een koud kunstje dankzij KitchenAid. Met de
ijsmachine en het schaafijsaccessoire kan je zowat alle ijsbereidingen maken. En het leukste van al? Ze passen gewoon op je vertrouwde keukenmachine! Dat wordt smullen in onze testkeuken…

Met de zomer voor de deur is het fijn om ’s avonds nog snel een dessert te kunnen maken. Een beetje verwennerij in de avondzon: zalig toch? Op de eerste echt hete dag gaan we aan de slag. De dubbelwandige kom van de KitchenAid Ijsmachine moet je wel minstens 16 uur laten invriezen voor je hem kan gebruiken. Wij bewaren hem intussen gewoon standaard in de vriezer: zo is hij altijd gebruiksklaar!

Met een draaibeweging kan je de kom vastmaken op de basis van de keukenmachine. Het aandrijvingsstuk komt over het draaiende gedeelte van de kop, en de roerspaan zet je simpelweg in de kom. Kop laten zakken, en de twee zijn naadloos verbonden. De ijsmachine is nu klaar voor gebruik.

Voor onze eerste test kiezen we voor een mangosorbet. We pureren het fruit met
suikersiroop, gieten het in de mengkom en laten de machine het werk doen. In minder dan een half uur hebben we een romig, glad ijs gedraaid. Geslaagd!

Nadien experimenteren we erop los met uiteenlopende smaken: koffiegelato met een
vleugje chocolade, frozen yoghurt van kokos met frambozen en zelfs een verrassende
braam-hibiscussorbet: de machine kan het zonder problemen aan. Je krijgt steevast dik,
luchtig ijs zonder ijskristallen en met een zijdezachte textuur.

De tieners in huis wilden de trend van “shave ice” uittesten. We monteren het
ijsschaafhulpstuk op de keukenrobot, en maken een mengsel van watermeloen, limoen en rietsuiker. Dat gaat in de meegeleverde ijscups en laten we een nachtje invriezen. De
volgende dag steken we het bevroren mengsel in het accessoire en zetten we de machine aan. In geen tijd hebben we 4 heerlijke bergjes sneeuwachtig geschaafd ijs voor onze neus staan.

Wij zijn fan van KitchenAid! De accessoires zijn eenvoudig te monteren op de keukenrobot,
waardoor die zowat alle klusjes kan klaren. Daarenboven zijn ze grotendeels
vaatwasbestendig en makkelijk op te bergen. Ijs maken was nog nooit zo gemakkelijk!

Klik hier om producten in te laden

Reageer