magimix cook expert

Een multifunctionele kokende keukenrobot en foodprocessor.  Als dat niet veelbelovend klinkt! Maak kennis met de Cook Expert van Magimix. Ons prikkelde het alvast genoeg en hebben het toestel aan uitvoerige testen onderworpen. Benieuwd of het werkelijk zo’n veelbelovend toestel is? Lees hier ons verdict!

Wat is de Cook Expert?

De Cook Expert is een kokende keukenrobot die met een foodprocessor wordt geleverd. Magimix belooft dat je er alles mee kan doen: koken, roeren, mixen, snijden, hakken.. van voorgerecht tot dessert. Zeer veelbelovend dus.

Bij het openen van de doos word je meteen in verleiding gebracht door een knap kookboek met tal van recepten en erg smakelijke foto’s. Maar het draait uiteraard niet alleen om een kookboek. De Cook Expert uit de doos halen liet me opnieuw 5 jaar oud voelen zoals bij het openen van een Kinder Surprise eitje. De verrassingen stopten niet en je wil meteen aan de slag.

Aan de slag!

De Cook Expert bestaat uit een zwaar onderstuk waarop je dan de RVS-kom of de foodprocessor mengkommen op kan plaatsen. Daarnaast zitten er ook een aantal schijven in waar je het nodige snijwerk mee kan doen. Na het toestel te bewonderen waren we klaar om aan de slag te gaan. Soep!

Nu hoor ik je al denken, soep kan je toch ook gewoon maken in een gewone soeppot en achteraf mixen met een staafmixer? Tuurlijk! Maar eens je deze soep geproefd hebt, wil je niks anders meer.  Het toestel heeft vooraf ingestelde programma’s voor soep. Je kan kiezen tussen roomsoep of soep met brokjes. Je doet alle ingrediënten in het toestel, plaatst het deksel erop en duwt op ‘auto’. Het toestel doet werkelijk alles voor jou. Nu heb je eindelijk tijd vrij om leuke dingen te gaan doen. Eens het programma geëindigd is, heb je een fluweelzacht soepje die je meteen naar hogere sferen brengt. De enorm krachtige motor van de Cook Expert is op zijn minst uitgedrukt indrukwekkend. De eerste keer dat je het hoort mixen, ben je bang dat je keuken volledig onder de soep zal zitten. Maar geen zorgen, het deksel blijft perfect op z’n plaats!

Aangename gerechten

Na verschillende soepen maakten we ook risotto, chili con carne, ratatouille en spaghettisaus. Telkens waren de gerechten zeer geslaagd en hadden ze een aangename consistentie. Naast de automatische programma’s is het bovendien erg leuk om zelf te experimenteren met de mogelijkheden van de Cook Expert.

De Cook Expert geeft koken werkelijk een nieuwe dimensie. Of je nu een amateurkok bent, of een echte hobbykok, dit toestel spreekt volgens ons iedereen aan. Bovendien vonden we het erg handig dat je niet alleen kan koken met het toestel, maar ook de lastige snijkarweitjes onder handen neemt.

Voor ons is dit toestel een echte aanrader! Je hoeft er wel even voor te sparen maar als je ziet wat je er allemaal voor krijgt, ben je meteen verkocht.