Niets leuker dan op een donkere winteravond samen smullen van een goeie kaasfondue. Boska brengt nu de handige Cheese Baker op de markt: smullen van een ovengebakken camembert was nog nooit zo makkelijk. Cuizine.be stak de handen uit de mouwen, nodigde wat vrienden uit om te komen proeven en testte de Boska Cheese Baker zelf uit.

De Cheese Baker bestaat uit een gietijzeren houder voor een theelichtje en een aardewerken schaal met deksel. Een mooi geïllustreerd receptenboekje geeft meteen inspiratie om de traditionele gebakken kaas wat op te leuken. Wij kozen voor camembert met rozemarijn en look.

Boska cheese bakerDe camembert past perfect in de aardewerken schaal. Zoals in het recept aangegeven, maken we aan de bovenzijde van de kaas insnijdingen om de smaakmakers in te stoppen. Even besprenkelen met olijfolie en zwarte peper, en de kaas mag voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Tegen dan is de kaas mooi gesmolten en zie je hem door de korst pruttelen.

Nu komt de Cheese Baker echt in actie: steek het waxinelichtje aan en plaats de ovenschaal op de houder. Met het deksel erop blijft de kaas zelfs na een half uur nog goed warm en smeuïg zonder uit te drogen. Dat is vooral handig als je volk over de vloer krijgt: zo kan je de camembert al klaarmaken en makkelijk bewaren tot alle gasten gearriveerd zijn, zonder dat hij aanbakt en hard wordt.

Boska cheese baker

De houder heeft handige inkepingen, waardoor de schaal er stabiel op staat. Na afloop hoef je de houder enkel schoon te vegen met een zachte doek, en mogen schaal en deksel rechtstreeks in de vaatwas. Mocht er toch wat kaas aangebakken zijn, kan je de schaal even laten weken in water. Zo komen de resten goed los.

Wij zijn alvast overtuigd van de Boska Cheese Baker! Het compacte toestel heeft een vaste plaats in onze keukenkast veroverd, en zal deze winter nog vaak dienst doen. Laat die koude avonden bij het haardvuur maar komen…

 

Ga snel naar Niwzi.be om de verkooppunten te kennen:

Klik hier om producten in te laden

Reageer