Beka is alom bekend voor zijn hoogwaardig keukenmateriaal. Uit het assortiment potten en pannen namen wij de stijlvolle Papillon stoofpot en de Maestro sauspan mee in de Cuizine.be testkeuken. Beiden konden overtuigen: elke hobbykok móet ze in huis hebben!

Zo licht als een vlinder

De Papillon reeks ontleent zijn design aan de klassieke gietijzeren cocotte. De Beka stoofpot is echter een lichtgewicht: dat valt meteen op als we hem uit de doos halen. De pot is gemaakt uit aluminium, wat een uitstekende warmtegeleider is. Zo combineer je alle voordelen van gietijzer met het gebruiksgemak van aluminium.

Het keramieken deksel heeft aan de binnenzijde kleine noppen, waardoor condens terug op het gerecht valt en de luchtcirculatie gestimuleerd wordt. Gevolg: altijd beetgare groenten, smeuïge stoofpotjes en sappige vis.

De stoofpot is multifunctioneel: hij is zowel handig voor traag gegaarde goulash, het gelijkmatig aankorsten van een hele kip als het langzaam opwarmen van maaltijdsoep. Daarenboven ziet hij er met zijn ijsblauwe body en ecru deksel bijzonder goed uit.

De saus van een maestro

We testen ook de Maestro conische sauspan, gemaakt uit 5 lagen aluminium en roestvrij staal. Door de naadloze binnenzijde is hij uiterst gebruiksvriendelijk. Geen risico op gebakken stukjes ei als we een béarnaise maken: de klopper kan overal makkelijk bij.

De binnenzijde heeft een handige volume-aanduiding tot 1,5l, waardoor je geen extra maatbeker moet vuilmaken. De sauspan is daarenboven geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven en inductie, en mag zelfs in de vaatwas.

Beka heeft voor elke gelegenheid de juiste pan. De Papillon en Maestro in onze keuken alvast een wereld van verschil!

De Papillon stoofpot van Beka komt in 3 formaten:

Klik hier om producten in te laden

De Maestro sauspan:

Klik hier om producten in te laden

Reageer