Het Belgische GreenPan is beroemd voor haar voedselveilige, duurzame antikleeflaag. Met de Thermelon Infinity technologie, versterkt met diamanten, kan je gezond bakken met minder vetstof, en zonder risico op aanbakken. Geen giftige dampen, en volledig gemaakt uit natuurlijke materialen. Wij namen enkele potten en pannen mee in de Cuizine.be testkeuken.

Uit de Craft collectie testen we de vis- en braadpan. De collectie is gebaseerd op het tijdloze ontwerp van een klassieke stalen pan. Alle pannen in het gamma hebben opstaande randen, waardoor je een kwart meer bakoppervlak hebt. De dikke, gesmede bodem zorgt voor optimale warmtegeleiding en precieze bakresultaten, en dat merk je meteen. Wokgerechten, dunne visfilets en zelfs een braambessenvla: ze komen er allemaal perfect uit.

Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar de nieuwe GreenPan Featherweights stoofpot. Dat is de tegenhanger van de gietijzeren klassieker. Grote voordeel is dat de GreenPan stoofpot heel licht en dus makkelijk hanteerbaar is. Geen gesleur met zware potten dus. De Featherweights heeft de bekende Thermelon keramische antikleeflaag en is gemaakt uit gegoten aluminium. Het dubbelwandige deksel zorgt ervoor dat het gerecht zichzelf tijdens het stoven bedruipt, wat telkens weer smakelijke resultaten oplevert.

Geslaagd voor de test!

Wij hebben de GreenPan pannen intussen voor heel wat verschillende toepassingen gebruikt, en zijn overtuigd. Ze liggen goed in de hand, zijn efficiënt en onderhoudsvriendelijk. De Craft pannen hebben een naadloze binnenzijde, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. En de antikleeflaag van de stoopot blijft zelfs na urenlang sudderen zijn werk doen: geen aanbaksels of moeilijk te verwijderen voedselresten.

Ook de vispan is een echte aanwinst voor de keuken. Groot genoeg om een hele zeebaars of familieportie zalm in te bakken, makkelijk om op te bergen door de compacte handvaten, en met een antifkleeflaag die ook voor fragiele visfilets zijn werk doet. En daarenboven is het design van de Craft collectie top. De pan mag zo op tafel.

GreenPan blijft een vaste waarde in onze keuken. Belgisch vakmanschap van de hoogste plank.

Maak van naderbij kennis met de Craft vispan en de Featherweights van Greenpan én ontdek hun dichtsbijzijnde verkooppunt via Niwzi.be:

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

 

 

 

Reageer