Gezond frituren: het kán! De Fritel SnackTastic maakt gebruik van hetelucht om al je favoriete borrelhapjes van een krokant laagje te voorzien. Daarenboven kan hij ook cake bakken en vlees grillen. Alle functies in één toestel? Dat moesten we testen.

De Fritel SnackTastic is een heteluchtfriteuse, en maakt geen gebruik van olie. Dat zorgt voor gezond frituren, zonder ongewenste geurtjes.

Ik test de SnackTastic XL, die een volume van maar liefst 1,5 kg heeft. Een snackavond met het hele gezin is dus geen probleem! Terwijl de kinderen de tafel dekken, ga ik aan de slag. Bitterballen, loempia’s en scampi fritti: ze gaan allemaal in de korf. Nog geen tien minuten later zit iedereen al te smullen.

Het voordeel van de SnackTastic is zonder meer dat je geen olie nodig hebt. Dat zorgt niet alleen voor een gezonder, minder vet resultaat, maar ook voor koken zonder nare geurtjes. De korf en lade kunnen na gebruik gewoon in de vaatwas, en het toestel zelf is snel weer schoon als ik hem even afveeg met een vochtige doek. Zo wil ik nog frituren!

Intussen staat de SnackTastic prominent op mijn aanrecht. Ik gebruik hem bijna dagelijks: hij kan vlees, gevogelte en frietjes bakken, groenten stoven en zelfs cake en quiche bakken. Alles zonder vetstof en zonder gedoe. Ik stel eenvoudigweg de juiste temperatuur en tijd in, en het toestel doet de rest. Als we niet direct eten, gebruik ik de warmhoudfunctie, en ook ontdooien en opwarmen doet hij in een handomdraai.

Dankzij de 8 voorgeprogrammeerde functies is de bediening kinderspel. De SnackTastic is daarenboven snel op temperatuur en erg gebruiksvriendelijk. Een echt gemak in de keuken!

 

Reageer