Smeg stelde onlangs zijn nieuwe Galileo ovenlijn voor, waarmee men een volledig nieuwe kookervaring creëert. ​ Vertrouwend op meer dan 70 jaar ervaring in de ontwikkeling van huishoudapparatuur, richt Smeg zich op de toekomst en investeert het merk opnieuw in technologie, met de ontwikkeling van een revolutionaire ovenlijn, volledig Made in Italy. De Galileo ovens, die geïnspireerd zijn door de vader van de moderne wetenschap, Galileo Galilei, hebben drie verschillende kookmethoden, die afzonderlijk maar ook allen samen kunnen gecombineerd worden. Daardoor is het mogelijk om professionele resultaten te bereiken, zelfs in de thuisomgeving.

Italië als bron van inspiratie

Italiaanse uitmuntendheid in innovatie, design, creativiteit en kooktraditie verenigen zich in de Galileo ovens. De naam voor de producten komt van het Italiaanse genie Galileo Galilei, een van de meest vooraanstaande Italiaanse wetenschappers en grondlegger van het heliocentrisme en het idee dat de aarde rond de zon draait. Zijn revolutionaire ideeën en zijn nieuwe manier van kijken naar de sterren dienden als inspiratiebron voor de nieuwe technologie. Alsook het logo, drie cirkels die de banen en de planeten voorstellen, herinnert onmiddellijk aan het nieuwe design van de interne achterwand van de oven.

Innoverende multicooking technologie: traditioneel, stoom- en microgolfkoken

De combinatie van decennia aan kookervaring en diverse samenwerkingen met partners gespecialiseerd in automation software en Italiaanse topuniversiteiten hebben geleid tot een revolutie van het verwarmingssysteem in de Galileo ovens. Het resultaat is de ultieme kookprestatie waarbij tot drie verschillende kooktechnieken mogelijk zijn: traditioneel koken, koken met stoom en koken met microgolf. Verschillende Smart cooking automatische programma’s, aanpassingen van de ovenkuip en nieuwe accessoires verrijken de ingrediënten op professioneel niveau en maken de culinaire ervaring uniek en persoonlijk. Bovendien garandeert het gebruik van de drie bereidingswijzen tegelijkertijd, genaamd de Multitech functies, een tijdsbesparing tot 70%. Ook de nieuwe technologieën zoals het gebruik van Inverter en een Stirrer in de combi-microgolfovens SpeedWave XL kunnen tot 40% tijd besparen.

De kooktechnologieën en de bereidingswijzen worden eenvoudig ingesteld via het touchdisplay, dat een kenmerkend element van de oven vormt. De combinatie van de technologieën en de eenvoud in toepassing maakt het mogelijk om professionele resultaten te bereiken in de thuisomgeving, zowel voor een amateur als voor een ervaren professional.

Design, technologie en duurzaamheid gaan hand in hand

Wie aan Smeg denkt, denkt automatisch aan design. De revolutionaire technologie verbetert de kookprestaties zonder in te boeten op schoonheid en ontwerp. Chefs kunnen met eenzelfde toestel talloze technieken toepassen. De zuivere lijnen en het strakke design verbergen de nieuwe functionaliteiten en vernieuwde technologieën.

Technologie vormt het geheime ingrediënt achter een mooi ontworpen en stijlvol product.” stelt Charlotte Stevens, Marketing Manager Smeg Belux.

Bovendien zijn de nieuwe producten buitengewoon efficiënt in termen van energieverbruik, met een energieklasse tot A++, ​ en ze zijn ontwikkeld met het oog op een lange levensduur. Duurzaamheid samen met innovatie en design staat aan de basis van Smeg’s bestaansreden.

Galileo accessoires

Om de generatie Galileo-ovens te vervolledigen, ontwierp Smeg een reeks praktische accessoires om een maximale veelzijdigheid en optimale resultaten voor elk type gerecht te garanderen. Zo is er de maxi-size bakplaat die over 20% meer ruimte beschikt dan traditionele bakplaten, een omkeerbare BBQ-grill perfect voor het bereiden van vlees- en visgerechten, een Airfry-rooster en een vuurvaste pizzasteen. De professionele accessoires en technologie gecombineerd met een eenvoudige interface zorgen voor uitgebreide en vernieuwende kookervaring.

Meer informatie op de website: galileo.smeg.be

Reageer