Gaggenau, het luxemerk dat de inspiratie voor zijn elektrische huishoudtoestellen vindt bij de echte professionals, stelt zijn nieuwe hightech combi-stoomovens voor: series 400 en 200.

Gaggenau was in 1999 de eerste fabrikant die combi-stoomovens voor consumenten aanbood, zodat voortaan ook de amateurchef kon stomen, stoven, koken in de oven, grillen, gratineren, vacuümkoken en zich zelfs wagen aan extractie van jus. Tot dan werden die methodes enkel in professionele keukens gebruikt. Vijftien jaar later lanceerde Gaggenau een andere revolutionaire innovatie: het volautomatische reinigingssysteem maakte resoluut een einde aan de vervelende karwei die manueel reinigen van de oven is.

Gaggenau biedt nu dit volautomatische reinigingssysteem aan op de modellen van de serie 400 en op de ovens van serie 200 met vaste wateraansluiting. Dankzij dit systeem wordt jouw oven tot in de moeilijkste hoekjes gereinigd. Dat betekent perfecte hygiëne in amper vier uur, zonder de minste inspanning.

De invoering van vaste wateraansluitingen in beide series garandeert de continue beschikbaarheid van vers water. Dat is een essentiële vereiste om gedurende langere periodes te kunnen koken met gebruik van de vacuümfunctie van de ovens.

Gerechten worden perfect bereid: de series 400 en 200 beschikken immers over een multicore temperatuursonde. Deze biedt nauwkeurige meting van de temperatuur, met een delta van één graad binnen een bepaald bereik. De sonde telt drie temperatuursensoren en past de kooktijd continu aan op basis van de sensormetingen. Dit garandeert telkens opnieuw de beste resultaten.

De oven is ruimer dan zijn voorganger geworden (bijna 50 l) zodat de gebruiker meer keuze heeft met zijn gerechten en ingrediënten. Alles wordt gesublimeerd door de ledverlichting die speciaal naar de achterzijde van de oven is gericht om de gerechten optimaal te tonen.

De functies én het elegante, minimalistische design maken van deze nieuwe generatie combi-ovens onmisbare toestellen voor koks die zich aan stoomkoken willen wagen.

Alle nieuwe ovens van Gaggenau zijn ook uitgerust met Home Connect.

Reageer