SMEG staat de consument al meer dan 70 jaar bij in het hart van de keuken. Haar « Made in Italy » keukentoestellen combineren kwaliteit, design en toptechnologie. Om de SMEG ervaring te vervolledigen, lanceert het merk nu een gamma kookgerei bestaande uit kookpotten, braadpannen, woks en sauteerpannen. Deze volledig lijn sluit perfect aan bij de reeds in de keuken aanwezige apparaten van SMEG.

Keuze voor aluminium met anti-aanbaklaag

Voor haar « Cookware » gamma koos SMEG ervoor om koudgesmeed aluminium met een anti-aanbaklaag te gebruiken, wat resulteert in polyvalent, duurzaam en robuust keukengerei. Het materiaal biedt vele voordelen voor een gezonde en diverse keuken. Het garandeert een gelijkmatige warmteverdeling zonder aanbakken, en zonder de smaak van de voedingsmiddelen te veranderen. De interne coating maakt het mogelijk om minder oliën en vetten te gebruiken, voor een gezondere manier van koken. In sommige gevallen kan men zelfs helemaal zonder vetstof koken, hoewel de experts meestal een minimum aanraden.

Na de maaltijd is het kinderspel om het kookgerei proper te maken. Dankzij het koudgesmeed aluminium met anti-aanbaklaag blijven de voedingswaren niet kleven. Bovendien is het hele gamma vaatwasmachinebestendig ontworpen.

Tip: Gebruik enkel houten of siliconen keukengerei bij de potten en pannen van SMEG. Zo wordt de anti-aanbaklaag niet beschadigd en kun je er langer van genieten.

Een kleurrijke keuken

Wie SMEG zegt, denkt meteen aan kleur in de keuken. En inderdaad, het merk bouwde bekendheid op dankzij verschillende iconische en kleurrijke producten. Het nieuwe gamma kookgerei, ontworpen in samenwerking met designers Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti van studio Deepdesign, wijkt niet af van dit sterke concept. Ook hier kan de consument dus kiezen tussen verschillende kleuren. Wie voor klassiek wil gaan kan opteren voor matzwart, maar het gamma zal ook beschikbaar zijn in het rood of in crèmekleur.

Naast de kleuren komen ook andere elementen van Smeg’s bestaande toestellen terug in dit nieuwe gamma. De handvatten van de potten en pannen zijn bijvoorbeeld een leuke knipoog naar de handvatten van de bekende 50’s style koelkasten.

Een volledig gamma

Naast koelkasten, kookplaten en kleine keukentoestellen, biedt het iconische merk vanaf nu dus ook kookpotten, braadpannen, woks en sauteerpannen aan. Het gamma werd ontworpen met oog voor verschillende types van keuken en verschillende manieren van koken. Telkens zijn verschillende afmetingen beschikbaar, en het gamma is compatibel met gas-, inductie-, vitrokeramische en elektrische kookplaten. Deze items zijn ook ideaal voor gebruik in de oven bij temperaturen tot 250°C.

Het hele assortiment is uitgerust met roestvrijstalen handvatten, die gecombineerd kunnen worden met glazen deksels, bestelbaar als optie en standaard meegeleverd bij de kookpotten en de sauteerpan.

Ontdek het volledige gamma hier:

Reageer