Cake, pizza of zelfs frietjes uit de microgolfoven? Dankzij de nieuwe Whirlpool ChefPlus Combi Premium (MCP 349) kan het allemaal. Met dit toestel, dat je creativiteit uitdaagt, zet je verrassende en lekkere dingen op tafel. En dat met de snelheid en eenvoud die je van je microgolfoven gewoon bent.

De nieuwe Whirlpool ChefPlus microgolfoven ontving een iF Design Award.

Whirlpool lanceert een nieuwe reeks microgolfovens: ChefPlus. De collectie bestaat uit vijf modellen, met eenvoudige tot bijzonder uitgebreide functies. Het paradepaardje uit de reeks is de Whirlpool ChefPlus Combi Premium, de eerste microgolfoven die je toelaat om zelfs frietjes, tempura of gepaneerde ingrediënten knapperig krokant te bereiden.

Bijzondere functies

De nieuwe Crisp Fry-technologie, aanwezig in de Whirlpool ChefPlus Combi Premium, combineert de gepatenteerde Crisp- met een turbo-heteluchtfunctie. Hierdoor kun je in je microgolfoven ook gerechten klaarmaken waar je meestal je traditionele oven voor nodig hebt. Dankzij de bijzondere technieken kan het nu ook in de microgolfoven. Makkelijk én snel: de gerechten zijn gemiddeld de helft eerder klaar. Je hebt er dus ook minder energie voor nodig.

De belangrijkste feature van de ChefPlus Combi Premium is de Dual Crisp-functie. Op de Crisp-plaat — een bijzondere bakplaat voor je microgolfoven, gepatenteerd door Whirlpool — kun je ingrediënten knapperig krokant bakken, terwijl ze vanbinnen sappig en mals blijven. Textuur, smaak en voedingswaarden worden perfect behouden. De Dual Crisp-functie doseert de microgolven optimaal. Het ene deel van de golven verwarmt de hele ruimte en dringt door tot de kern van het voedsel. Het andere deel richt zich op de speciale Crisp-plaat, zodat die uiterst snel heet wordt en je ingrediënten langs alle kanten knapperig garen.

Frietjes, tempura, gepaneerd lekkers …

Voor het eerst kun je met een microgolfoven ook frietjes, gepaneerde ingrediënten of tempura knapperig klaarmaken. Hiervoor wordt de Dual Crisp-functie gecombineerd met de turbo-heteluchtfunctie. Je legt de ingrediënten op de Crisp-plaat en plaatst die op de rooster in je microgolfoven. Bij bevroren ingrediënten hoef je geen olie toe te voegen. De microgolfoven begeleidt je vervolgens tijdens het kookproces.

 

 

 

Een paar voorbeelden

  • Frietjes (bevroren, 200 – 400 gram): 9 – 11 minuten.
  • Kipnuggets (bevroren, 200 – 500 gram): 8 – 11 minuten
  • Gepaneerde vis (bevroren, 250 – 500 gram): 8 – 11 minuten
  • Aardappelpartjes (kamertemperatuur, 300 – 550 gram): 12 – 20 minuten. Hier voeg je het best een beetje olie aan toe.

Van aperitiefhapje tot dessert

Met de Crisp-plaat kun je nog veel meer dan alleen frituren. Dankzij het ruime assortiment kun je er namelijk een volledig menu op bereiden. Worstenbroodjes, champignons met Boursin, rosbief, quiche, gegrilde paprika’s, coquilles, hamburgers, cake, appeltaart, koekjes, muffins of delicate meringues? Het kan allemaal in de microgolfoven. Je vindt heel veel inspiratie in het Crisp-kookboekje van Whirlpool.

Ontdek hieronder het Whirlpool ChefPlus microgolf assortiment:

Klik hier om producten in te laden