bodum french press

Bodum maakt het gezellig in de koffiepauze, want met het Franse doordruksysteem beleef je een zalig koffiemoment.

Doordruksysteem

Koffie maken op de ouderwetse manier: het betekent teruggrijpen naar de huiselijke sfeer van weleer, iets waar we te midden van onze geïndustrialiseerde leefwereld misschien wel heel erg veel nood aan hebben. Want waar is de gezelligheid van het koffiemoment gebleven, moet Bodum gedacht hebben toen ze het manuele doordruksysteem opnieuw boven haalden.

De klassieker Chambord – de originele French press koffiemaker – dateert reeds uit de jaren vijftig. Bodum haalde het systeem terug vanonder het stof en transformeerde het in een hedendaags gebruiksvoorwerp, met respect voor het nauwgezette vakmanschap van toen en oog voor de moderne eisen van de klant.

Make taste, no waste

Hedendaags gedachtegoed, dat Bodum vertaalt in de overduidelijke slogan: Make taste, not waste. De achtergebleven koffiedik mag je in de gootsteen gooien (die schuurt de buizen goed uit) of in je plantenbakken. Bovendien verbruikt het toestel ook geen elektriciteit. Het enige wat je nodig hebt, is koffie en warm water.

Het French press systeem werkt heel eenvoudig. Je plaatst de kan op een vlakke ondergrond. Je trekt de filterplunjer recht omhoog uit de pot. Per kopje schep je 1 maatlepeltje grof gemalen koffie in de koffiepot, met de nadruk op grof gemalen, want met fijn gemalen koffie werkt dit niet. Giet warm water in de pot en roer het koffiemengsel goed om met een plastieken lepel. Laat de koffie nog enkele minuten trekken, vooraleer de plunjereenheid terug op de kan te plaatsen. Druk vervolgens de persfilter recht naar beneden en je koffie is klaar. De nieuwe dubbelwandige Chambord heeft een capaciteit van 1l, wat gemiddeld een achttal kopjes koffie betekent.

 

Bodum French Press

Onze buren, zelfs de eigenwijze buurman aan de andere kant van het Kanaal, zijn al helemaal verkikkerd op de Bodum French Press. Bij ons is de koffiemaker nog niet zo lang op de markt, maar wij durven nu al voorspellen dat menig huishouden deze manier van koffiezetten zeker innig zal omarmen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer