Energiebesparing: de échte A label koel/vriescombinaties

Energiebesparing wordt om verschillende redenen steeds belangrijker. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee groeit het belang van energiebesparing. Om deze reden zijn er nu échte A-label koel/vriescombinaties geïntroduceerd. Met onze nieuwe A-modellen maakt u zowel de milieubewuste als de financieel verantwoorde keuze. Lees hieronder meer over deze modellen en waarom dit de échte A-label modellen zijn.

Besparing kan al oplopen tot honderden euro’s per jaar

Uw koel/vriescombinatie staat 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag aan. Dit maakt dit apparaat één van de grootste energieverbruikers in uw huishouden. Een gemiddelde koel/vriescombinatie uit 2010, met een netto inhoud van 321 liter, verbruikt gemiddeld jaarlijks 337 kWh (€ 239,-*). Een model uit 2000 met dezelfde inhoud verbruikt gemiddeld maar liefst 475 kWh (€ 337,-*). U kunt zich wel voorstellen dat het verbruik en de energiekosten van nog oudere apparaten nog hoger zijn.

De nieuwe A-label koel/vriescombinaties verbruiken gemiddeld slechts 116 kWh (€ 82,-*). Deze apparaten zijn dus veel zuiniger dan hun voorgangers. Dat kan al een besparing opleveren van € 255,- per jaar. Door te kiezen voor een A-label koel/vriescombinatie bespaart u niet alleen het milieu maar ook uw portemonnee. Bereken hier hoeveel u kunt besparen.

*De berekening is gedaan op basis van een kWh prijs van € 0,71

Meer besparen door vacuümisolatie

Om een zeer laag energieverbruik te realiseren gebruikt Liebherr duurzame vacuümpanelen. Ook met glasvezel zou een uitstekende isolatiewaarde kunnen worden gerealiseerd, maar het rendement wordt zeer snel lager. Al na 3 jaar is de efficiëntieklasse 1 tot 2 klassen onder de oorspronkelijk opgegeven waarde. Van A naar B of zelfs C.

Reden genoeg voor Liebherr om te kiezen voor Silica vacuümpanelen waarvan het isolatie-effect gedurende de levensduur van het apparaat veel constanter blijft. Een Liebherr apparaat blijft dus langer energiezuinig.

Meer besparen door minder verspilling

Met innovatieve vershoudtechnieken ondersteunt Liebherr bij het optimaal bewaren van voedsel. Zo wordt voortijdig weggooien voorkomen en kan vermijdbare verspilling aanzienlijk worden verminderd. De BioFresh-safes helpen ook om het bezoek aan de winkels te verminderen. De nul-gradenvakken houden groenten en fruit, vlees, vis en zuivelproducten veel langer vers dan in conventionele koelkasten en bieden extra ruimte. Met BioFresh kunt u tot wel €130,- per jaar extra besparen.

Ontdek hieronder de nieuwe zuinige A-label koel/vriescombinaties van Liebherr

Klik hier om producten in te laden

Reageer