In moderne keukens is het een trend om afzuigsystemen in het plafond of in de kookplaat zelf te verwerken. Het Italiaanse ELICA verovert momenteel de Belgische markt met een uniek en uitgebreid gamma aan kookplaten die afzuigkracht met knap design combineren.
ELICA maakt tal van modellen, maar een van de paradepaardjes is ongetwijfeld de NikolaTesla-reeks. Een opvallend lid van deze familie is de NikolaTesla Fit, een compacte kookplaat die afzuiging in het midden van de plaat integreert en ook in kleinere ruimtes gemakkelijk kan worden geïnstalleerd.

Compact voor elke keuken

Nieuwe woningen willen op een verstandige manier gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ook de keuken moet daarom zo efficiënt mogelijk in elkaar zitten. In zo’n ruimte zijn klassieke kookplaten soms moeilijker te integreren. De NikolaTesla Fit is ontworpen om ook in compactere keukens te passen en het gebruik van de oppervlakte te maximaliseren.
De kookplaten komen in modellen die 60 of 70 centimeter breed zijn en dezelfde prestaties leveren als hun grotere broers in de NikolaTesla-familie. Je hoeft zelfs niet aan bewegingsvrijheid in te boeten: het is perfect mogelijk om twee zones op de plaat voor grotere pannen te combineren en zo altijd een constante kooktemperatuur te garanderen.

Geïntegreerde afzuiging

De compacte kookplaat beschikt over een geïntegreerd afzuigsysteem dat in het midden van de plaat is ingebouwd. Om het te activeren, volstaat een druk op het centrale gedeelte van de plaat. De bediening is bijgevolg heel intuïtief en gebruiksvriendelijk. Slimme sensoren helpen om snel de beste afzuigkracht in te stellen met veel aandacht voor geluid en efficiënt energiegebruik.

Liever geen geurhinder tijdens het koken? De geïntegreerde afzuiging vervangt dampen en geuren sneller dan ze kunnen opstijgen. Het systeem past zich aan alle bereidingen aan en verbetert de luchtkwaliteit in huis met dank aan geavanceerde keramische filters.

Geruisloos

Klassieke dampkampen durven behoorlijk veel kabaal te maken, maar de NikolaTesla Fit-kookplaten zijn ontworpen om zo geruisloos mogelijk te werken. Zelfs op maximale snelheid veroorzaken ze geen overlast en blijft het mogelijk om in alle rust een gezellig gesprek te voeren.

Tot slot wil de plaat ons leven ook na het koken zo gemakkelijk mogelijk maken. De kookplaat is zowel aan buiten- en binnenkant snel schoon te maken. De vetfilter laat zich eenvoudig naar boven trekken en kan gewoon in de vaatwasmachine worden geplaatst. Iets in de afzuigopening gemorst? Dan voert een handige klep de vloeistoffen af om zo optimale hygiëne in de keuken te verzekeren.

Ontdek hier de kookplaten in het NikolaTesla Fit-gamma van ELICA

Reageer