Wie cortenstaal zegt, zegt architecturale grandeur. Gebouwen, bruggen, constructies en kunstwerken kregen meermaals al het roestkleurige materiaal als jasje, en nadat de wereld der architectuur cortenstaal naar waarde wist te schatten, wordt het nu ook de blikvanger van je tuin. Vuurspecialist Barbecook kleedt er – om meerdere redenen – deze winter haar vuurschalen en -korven mee aan. De metaallegering ziet er niet alleen knap uit, het kan tegen meer dan een stootje. Laat de vlammen maar dansen, jouw winteravonden krijgen een vurige gloed.

In vuur en vlam

Barbecook geraakte als vuurmeester verknocht aan de voordelen en looks van cortenstaal. Het sterke materiaal gaat zo’n acht keer langer mee dan het gangbare staal, is heel onderhoudsvriendelijk en hitte- en weersbestendig. Ook esthetisch heeft cortenstaal een taai karakter. Cortenstaal komt niet meteen aan zijn oranje-roestbruine uitstraling, er gaat een lang oxidatieproces aan vooraf. Moeder Natuur zorgt ervoor dat het materiaal verder roest en daardoor continu verandert van kleur. De vaste laag van het cortenstaal zorgt er wel voor dat het beschermd is tegen verdere corrosie.

Jack & Jill: hand in hand met cortenstaal

Barbecook ontdekte haar passie voor cortenstaal en ontwierp de Jill-vuurkorf en Jack-vuurschaal. Twee designs die met trots de voordelen en uitstraling van het materiaal dragen. Jill bestaat uit een 2 mm dik cortenstaal met gaatjes onderaan de kuip voor meer luchttoevoer en waterafvoer. Het moderne ontwerp integreerde ook handvatten, zodat het makkelijk verplaatsbaar is. Jill komt met een multifunctionele onderzetter/bovenblad uit roestvast staal; zo kan je hier ook een aperitiefje op plaatsen wanneer de vuurkorf niet brandt.

Klik hier om producten in te laden

Jack is bijna volledig complementair. Deze vuurschaal heeft een dikte van 4 mm en heeft opnieuw gaatjes onderaan de kuip voor meer luchttoevoer en waterafvoer. Het onverslijtbare karakter zorgt ervoor dat je ’s winters en ’s zomers een kampvuur kan stoken, en dat nog jarenlang. Jack komt in twee maten, met een diameter van 60 of 75 cm.

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

Reageer