Wanneer de drukte van het seizoen toeslaat, verloopt onze ochtendroutine vaak gehaaster. Slow living staat voor trager en bewuster leven, voor het aandachtig beleven van het moment. Hoewel onze ochtenden hectisch kunnen verlopen, is het ook een perfect tijdstip om even te vertragen vooraleer de dag begint. Terwijl jij geniet van een sluimerende morgen schotelt lifestylespecialist Point-Virgule je alvast een dampende kop koffie of thee voor – gezet en gebrouwen zoals slow living het voorschrijft

A slow cup-of-joe
Zet die snelle espressoshot of meeneembeker even opzij, en ga voor een slow coffee. Ofwel een heerlijke tas koffie waarvoor je alle tijd neemt om het te bereiden. Heb je de hippe pour-over variant al ontdekt? Point-Virgule tipt haar slow koffiezetapparaat. Aan de hand van een losse filterhouder, een filter en een bijbehorende kan heb je een overheerlijke warme drank in enkele minuten tijd. Het glazen model heeft een roestvrijstalen filter dat een rijke smaak en robuust aroma garandeert. Doordat je bovendien geen papieren filter of plastic capsule gebruikt, is het heel wat milieuvriendelijker. Combineer het met de elegant gevormde waterketel uit het assortiment, en smul van iedere stap in het koffiezetproces.

How to make a slow drip coffee
Plaats je opgiet-apparaat op een vlak, hittebestendig, antislip oppervlak.
Doe verse, filtergemalen koffie in de filter
Giet langzaam heet (niet kokend) water in een cirkelvormige beweging over de gemalen koffie, totdat deze gelijkmatig verzadigd is. Giet vervolgens extra heet water erbij tot de maximale capaciteit is bereikt.
Laat het water door de koffie in de karaf van borosilicaatglas lopen.
Verwijder de filter en schenk een heerlijk kopje koffie in.

Zo traag als thee
Het langzaam zetten van thee kan een therapeutisch effect hebben. Volgens de eeuwenoude Japanse filosofie Chadō staat de kracht van aandacht tijdens de theebereiding centraal. Met theeceremonies die urenlang kunnen duren, heeft deze traditie ‘slow living’ zonder twijfel onder de knie. Probeer het zelf met de gloednieuwe theekan van Point-Virgule. Het zwarte en eenvoudige ontwerp past perfect bij een vertraagde ochtend, en uitgerust met de handige infuser of een theemok met ingebouwde filter kan je genieten van zorgvuldig gezette verse thee.

 

 

 

 

Reageer