Alessi bestaat 100 jaar en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Speciaal voor dit honderdjarig jubileum werd het initiatief Alessi Values Collection opgericht die de waarden viert die de identiteit en de praktijk van de Italiaanse designfabriek bepalen.

De uitkomst is een verzameling van verbazingwekkende objecten. Objecten die tot nu toe nooit zijn geproduceerd, ongepubliceerde versies, iconen die werden gevangen bij hun ontstaan.

Alberto Alessi, kleinzoon van stichter Giovanni Alessi, omschrijft het industriële vakmanschap van zijn bedrijf als volgt: “De Alessi fabriek is iets tussen een massaproductie en de werkplaats van een vakman, in die zin dat bijna alle bewerkingen met machines worden gedaan, maar deze machines worden gebruikt met de geest van de vakman, niet geconditioneerd door de logica van de assemblagelijn; ze worden eenvoudig gebruikt naar de expressieve behoeften van de ontwerper.”

Gedurende een volledig jaar wordt iedere maand een collectie in de kijker gezet. Met de Sotsass collectie wordt het feestjaar geopend. Wij zijn alvast onder de indruk!

Alle producten van Alessi:

Klik hier om producten in te laden

Reageer