Drie heerlijke koude drankjes om van te genieten bij een bbq. Drie supersnelle en gemakkelijke recepten voor ijskoude mocktails. En drie tips om te genieten van één van de belangrijkste ingrediënten tijdens een warme zomer: ijs! Koel je drankje af met een paar ijsblokken. Of gebruik mixers, blenders en accessoires. Speel met de consistentie van je verfrissende koude lekkernijen. Glad, knapperig of iets daartussenin, jij bepaalt de textuur.

Eerste tip: gebruik een handvol ijsblokjes

Hoe eet jij je ijs het liefst? In blokjes? Gemalen? Of geschaafd? Wacht! Je hoeft niet te kiezen. Met onze zomerse recepten kan je alle drie deze vormen van ijs in je drankjes proberen. Dus als je het nog niet weet is dit je kans om het te ontdekken. Van klassieke ijsblokjes tot gemalen bevroren fruit en geschaafde komkommer-ijspucks! We laten het je zien. Benieuwd? Lees verder. En ontdek hoe je deze verfrissende zomerklassiekers eenvoudig zelf kunt maken.

Aloë-mocktail met ijsklontjes

Heb je trek in een luxe, gladde smoothie? Houd het simpel met dit gemakkelijke zomerrecept. Gel van de aloë vera, komkommer en limoen uit de blender. Samen vormen deze ingrediënten een verfrissend geheel met een vleugje zoet en zuur. Neem nu twee handenvol ijsblokjes. Hoor je ze knetteren terwijl je deze heerlijke mocktail er overheen giet?

Recept bekijken

Pro-tip: wil je heel snel een hele gladde blend? Voeg de ingrediënten dan toe in deze volgorde: vloeistoffen, poeder, vaste ingrediënten, bevroren ingrediënten. De reden is simpel: je wil dat je messen op volle snelheid draaien als je de hardere ingrediënten toevoegt.

Tweede tip: bevroren fruit voor een rijkere smaak

Begrijp ons niet verkeerd: we houden van ijs. Maar het kan de smaak van je zomerse drankje wel waterig maken. Er is een eenvoudige oplossing voor. Je kunt een zoetstof toevoegen, zoals agave. Of je maakt je drankje met bevroren fruit. Waarom? Je smoothie krijgt een rijkere smaak. Natuurlijk zoet. Zonder dat je suiker hoeft toe te voegen. Voor de meest gladde blends met bevroren fruit heb je wel een goede blender nodig.

 

Ijskoud meloendrankje met bevroren fruit

Heb je vijf minuutjes? Meer heb je niet nodig. Het is een kleine moeite en dan kan je achterover leunen met dit heerlijke zomerdrankje. Wat zit er in het ijskoude meloendrankje? Nou, de naam zegt het al zo’n beetje! Doe al je ingrediënten in de blender en mengen maar. Zo simpel is het. Je hoeft je stukken meloen alleen maar de avond van tevoren in de vriezer te leggen. Wacht, zeiden we bevroren stukken meloen? Ja, dat klopt. Zo heb je je ijs én je fruit in één keer geregeld. Superzoet, supersnel en superverfrissend.

Recept bekijken

Klik hier om producten in te laden

Derde tip: maak een dessert met schaafijs

Laten we eerlijk zijn. Soms wil je niet gewoon een ijskoud drankje… Maar wil je gewoon een compleet bevroren dessert! Probeer in dat geval eens Kakigori. Het is een Japanse creatie die wordt gemaakt met exotisch fruit (zoals papaja of mango) dat wordt gemengd met gecondenseerde melk. En ja, het smaakt inderdaad zo goed als het klinkt.

Recept bekijken

Komkommer-granita met schaafijs

De binnenkant van een komkommer blijft koel bij warm weer (daarom is komkommer ook zo verfrissend). Als jij deze zomer ook koel wilt blijven moet je echt eens een komkommer-granita maken. Het is een heerlijk aperitief om je smaak te neutraliseren voor het diner. En het is leuk om te maken. Je doet je ingrediënten in de blender en bevriest ze in ‘pucks’ (zoals hockeypucks). Hierna gebruik je een speciaal accessoire om ze te schaven en deze heerlijke dorstlesser te maken.

Recept bekijken

Klik hier om producten in te laden

 

Reageer