bosch-vaatwassers-2017

Dit jaar krijgen zowat alle vrijstaande vaatwassers van Bosch een update. Aan de hand van duidelijke reeksen of Series moet het makkelijker worden de juiste vaatwasser te kiezen.

Alle Bosch vaatwassers in een reeks – de Series 2, Series 4, Series 6 en Series 8 – hebben dezelfde functionaliteit en prestaties, ongeacht het type.

De top-of-the-range zijn de PerfectDry vaatwassers op basis van Zeolith. Dit speciale systeem, dat al langer bestaat op de premium vaatwassers van Bosch, neemt vocht op en zet het om in warme lucht. Het komt hierop neer: door een gelijkmatige verspreiding van de warme lucht wordt elk type vaatwerk, inclusief plastic, volledig gedroogd. Met de ExtraDroog-optie kan je de droogkracht nog een extra boost geven. Vooral handig bij het drogen van kunststof potjes à la Tupperware.

De vaatwassers in de Serie 8 springen ook erg zuinig om met water. Een deel van het spoelwater wordt bewaard en aangewend voor de volgende voorwasgang. Dat resulteert in een verbruik van amper 7,5 liter per afwascyclus.

Drie nieuwe afwasprogramma’s

Bosch heeft voor 2017 ook een drietal nieuwe vaatwasprogramma’s voor ons in petto. Zo is er het Programma Kort 60°C. Dit programma, dat mikt op een matig vuile vaat, duurt van begin tot einde anderhalf uur, inclusief drogen met de Zeolith technologie.

Een tweede programma duurt amper 1 uur, en wast en droogt de volledige vaat op 65°C. Tot slot is er een reinigingsprogramma, Programma Machine Care, dat regelmatig moet worden opgestart om de levensduur van de vaatwasser te verbeteren, en dat je dient te gebruiken met een speciaal detergent.

Flexibel korfsysteem

De series verschillen ook in het gebruikte korfsysteem. Neusje van de zalm is het VarioFlexPro-korfsysteem. In de bovenkorf tref je acht beweegbare elementen zoals een glazenhouder aan; de onderste korf heeft negen beweegbare elementen inclusief een hogere achterzijde voor de glazenbeugel. De moduleerbare elementen op alle korfsystemen zijn steeds in het rood aangegeven zodat je niet moet gaan zoeken.