diepvriezer

Wil je geen spijt hebben van zo’n belangrijke aankoop als een diepvriezer? Lees dan voor aankoop onze tips er even op na.

1Types

Verticale diepvriezers

Deze bestaan uit vakken of laden zodat het voedsel mooi kan ingedeeld worden. Je kan verder kiezen uit tafel-en kast modellen. Het kastmodel met laden is geschikt voor het invriezen van kleine pakketjes. Het tafelmodel is 85 cm hoog.

Diepvrieskoffers

De ingevroren voeding dient op elkaar gestapeld te worden. De koude wordt optimaal verdeeld.

Koel-vriescombinaties: om plaats te besparen is een koel-vriescombinatie zeer handig.

2Energieverbruik

De beste energieklasse is A+++. Sommige modellen zijn uitgerust met een speciale spaarstand. Die is vooral handig wanneer de diepvriezer maar voor de helft gevuld is. Het vriesvermogen blijft hetzelfde maar het energieverbruik zal met 15 % dalen.

3Klimaatklasse

De klimaatklasse van de vriezer geeft aan voor welke omgevingstemperatuur de vriezer geschikt is. Deze wordne aangegeven met de letters: T (Tropical) , N (Normal) of S (Sub).

Klasse Overzicht:

  • N : 16-32°C
  • SN: 10-32°C
  • ST : 16-38°C
  • T : 16-43°C

4Grootte

Weeg de grootte van je diepvriezer af aan de grootte van je gezin. Of ben je iemand die zeer veel kookt met diepvriesproducten? Dan kies je beste voor een grote diepvriezer. Voor 1 tot 2 personen heb je een diepvriezer nodig met een inhoud van 80-100 liter. Bestaat jegezin uit 5 of meer personen, dan kies je best voor een diepvriezer met 120-250 liter inhoud.

5No Frost koeltechnologie

Met de No Frost technologie is het ontdooien van een diepvriezer niet meer nodig. De diepvriesproducten worden met gekoelde circulatielucht ingevroren waarbij de luchtvochtigheid naar buiten wordt gebracht. Daardoor ontstaat geen ijszetting meer.

6Temperatuuraanduiding

De sterrencodering staat op het vriesvak. De temperatuur in het vriesvak is te zien aan het aantal sterren. De bewaartermijn van de diepvriesproducten is afhankelijk van het aantal sterren. Hoe meer sterren hoe langer de bewaartermijn.

*: Minimaal -6°C of lager

**: Minimaal – 12°C of lager

***: Minimaal -18°C of lager

****: deze codering geldt voor koel-vriescombinaties en diepvriezers

Reageer