Al meer dan 2000 jaar lang maken we gebruik van gietijzeren kookpannen. Ze worden vooral gewaardeerd voor hun duurzaamheid en capaciteit om warmte vast te houden, zelfs in die mate dat deze waardevolle producten vaak aan de volgende generatie worden doorgegeven. Het traditionele materiaal werd verder verfijnd met een extra emailafwerking.

De voordelen volgens Staub op een rij:

  1. De voedingswaarde en volle aroma’s van alle ingrediënten blijven bewaard. Vlees droogt niet uit en groenten blijven heerlijk zacht.
  2. Wat je ook in de cocotte klaarmaakt, je kunt altijd rekenen op een lekker en voedzaam resultaat!
  3. Bij de Centraal-Aziatische culinaire tradities worden de robuustheid en warmtebehoudende eigenschappen van gietijzer al duizenden jaren naar waarde geschat.
  4. Gietijzer is een sterke verbinding van met koolstof verrijkt ijzer en één van de beste materialen om warmte vast te ouden, opnieuw langzaam vrij te geven en perfect gelijkmatig te verdelen.
  5. Eenmaal dat de gietijzeren pan is opgewarmd, kun je dankzij de warmtebehoudende eigenschappen je vuur op de laagste stand zetten. Zo kan het gerecht verder sudderen en bespaar je energie tijdens de bereiding.
  6. Gietijzer leent zich ook om koude vast te houden. Als je je gerecht in een gietijzeren pan in de koelkast plaatst, blijft het bij het opdienen aan tafel lange tijd koel.
  7. Email bestaat hoofdzakelijk uit glas en is zeer sterk.
  8. Geëmailleerd gietijzer is geschikt voor alle vuren, waaronder ook inductie.

 

De cocottes van Staub komen in een regenboog van kleuren! Wat is jouw favoriet?

Reageer