Geïnspireerd door het tijdloze design uit de jaren ’60 en de modetrends van nu, lanceerde Etna haar collectie Retro koelkasten. Hiermee speelt het keukenmerk in op 2 trends: de industriële keuken met warme kleuren en robuuste vormen enerzijds en een duurzame levensstijl anderzijds. Was het in 1933 al baanbrekend dat Etna het mogelijk maakte om elektrisch te koelen, anno 2019 zorgt het Nederlandser keukenmerk ervoor dat voedingswaren langer dan ooit vers blijven. Design, duurzaamheid en gebruiksgemak waren dan ook de uitgangspunten bij de ontwikkeling van de Retro lijn.

Retro met vriesvak

De week loopt niet zoals gepland, dus blijven er soms boodschappen langer in de koelkast dan voorzien. Geen probleem met de KVV754, want deze heeft de nieuwste technieken om voedingswaren langer vers te houden. Het ruime koelgedeelte, met een inhoud van 229 liter, is praktisch ingedeeld en wordt continu voorzien van een gelijkmatige stroom koele lucht. In combinatie met de Ion Air technologie wordt 95% van de bacteriën gedood en worden nare luchtjes geneutraliseerd.

Voor groenten en fruit beschikt de koelkast over een grote CrispZone lade. Deze heeft een vochtigheidsregeling en houdt groenten en fruit langer vers. De speciale FreshZone lade is de koelste zone van de koelkast en is ideaal voor vlees en vis en zelfs voor fruit en groenten. Het eten in deze lade blijft langer vers en behoudt zijn geur, kleur en smaak. Het vriesgedeelte is voorzien van een Low Frost gedeelte om ijsvorming te voorkomen en tegen te gaan. Kortom, deze koelkast is met een keuze uit maar liefst 9 kleuren, een stijlvolle toevoeging voor een duurzaam huishouden.

Retro upside-down koelkast

Deze reuze koel- vriescombinatie van maar liefst 194 cm is meer dan alleen maar een eyecatcher in de keuken. De ronde lijnen, stijlvolle details en sprekende kleuren gaan hand in hand met de nieuwste duurzame technieken. Deze koelkast met A++ label gaat ook niet alleen zuinig om met energie, ook biedt hij functies om voedingswaren langer vers te houden. Zo zorgt de CrispZone ervoor dat groenten en fruit langer bruikbaar blijven dankzij de lage temperatuur en de vochtigheidsregeling. Hetzelfde voordeel biedt de ZeroZone voor vlees en vis, door een constante temperatuur van 0 graden.

In het koelgedeelte, met een inhoud van 222 liter, ontstaat door de gelijkmatige stroom van koele lucht in combinatie met de IonAir technologie een natuurlijk microklimaat en wordt 95% van de bacteriën gedood. Het aparte vriesgedeelte heeft 3 ruime laden en een No Frost vriesgedeelte om ijsvorming te voorkomen. Handig: in het XtremeFreeze gedeelte worden voedingswaren binnen no-time ingevroren zodat smaak- en voedingsstoffen bewaard blijven.

Maak kennis met alle koelkasten van Etna op niwzi.be en klik hier!

Reageer