In Japan is het een ritueel: messen worden altijd geslepen vóór je ze begint te gebruiken. Elke dag opnieuw. Niet enkel om met het scherpste mes te kunnen werken, maar omdat je van messen slijpen rustig wordt. De beste start om een maaltijd voor te bereiden.
Deze wijsheid noteerden we bij Messen Huyghe in Gent. We waren er getuige van een les “messen slijpen op een wetsteen” van het Japanse merk Kai aan sterrenchef Michaël Vrijmoed en zijn keukencompagnons. Chef Vrijmoed bleek reeds fan van de Kai collectie en zijn handeling om te slijpen op een wetsteen had maar een minimum aan instructie meer nodig.
Gezien Michaël Vrijmoed enkel ervaring had met de messen van Kai, kreeg hij ook de kans om de mandoline uit te testen die Kai onder de naam van Franse sterrenchef Michel Bras werd uitgebracht. Hij was aangenaam verrast over het precieze resultaat, de verschillende mesjes en de aangename manier van werken met het toestel. Goedgekeurd door de sterrenchef himself dus!
Wil je meer te weten komen over de Michel Bras mandoline?
Reageer