Frituurolie is zeer schaars en fors duurder geworden. Gelukkig hoeven we onze frietjes zeker niet te laten! Als je slim omgaat met je frituurolie, kan je deze namelijk langer en vaker gebruiken. Bak in nieuwe olie vooral frietjes en frituur pas (kaas)kroketjes of vleesproducten als de olie naar het einde van zijn levensduur gaat.

Gebruik van vast vet (plantaardig of dierlijk)

Wist je dat je enkel met de FRITEL Turbo SF® en FryTastic® friteuses ook met vast vet kan frituren dankzij de unieke vetsmeltstand?


Dit heeft veel voordelen:

  • Het smaakt gewoon beter en je frietjes zijn krokanter
  • Het vaste vet is niet schaars
  • Het vaste vet werd ook niet duurder

Bovendien bak je in deze unieke Turbo SF® en FryTastic® friteuses tot 50% sneller, dus gezonder en energiezuiniger. Dat is dan ook alweer mooi meegenomen!

Hoe pak je frituren met vast vet nu juist aan?

Volg de volgende stappen voor het perfecte resultaat en voor een veilig en juist gebruik:

Stap 1: verdeel het vast vet over en tussen de weerstand

Plaats NOOIT de integrale blok vast vet in het mandje of rechtstreeks op het verwarmingselement. Haal het mandje uit de friteuse en snij het vast vet in stukken, waarna je het verwarmingselement er volledig mee bedekt. De hoeveelheid vet die je nodig hebt is afhankelijk van de capaciteit van je friteuse: 900 gr vet is gelijk aan 1 liter frituurolie, dus voor een 3 liter friteuse heb je 2,7 kg vast vet nodig, voor een 4 liter friteuse heb je 3,6 kg vast vet nodig.

Volg de bovenstaande instructies om een blauwe verwarmingselement of defecte friteuse te voorkomen en voor uw eigen veiligheid. Indien het vast vet in één blok op het verwarmingselement wordt geplaatst zouden er namelijk tijdens het verwarmen kleine vlammetjes kunnen ontstaan wanneer het vet op het verwarmingselement druppelt.

Stap 2: smelt het vaste vet op de unieke vetsmeltstand

Net zoals bij het eerste gebruik, zet je de friteuse éérst op de vetsmeltstand. Zodra het vet gesmolten is, zet je de friteuse op de gewenste frituurtemperatuur.

Stap 3: je friteuse is weer klaar om te bakken

Geniet opnieuw van een heerlijke portie friet!

Vast vet vervangen

Is je frituurvet vuil en aan vervanging toe? Volg dan de volgende stappen:

  1. Smelt het vet weer op vetsmeltstand.
  2. Zodra helemaal gesmolten zet je de friteuse uit en laat je het vet heel even afkoelen (niet te lang want anders gaat het weer stollen).
  3. Giet het vet in een grote lege plastic fles of doos (van bv. frisdrank of roomijs) en breng deze naar het recyclagepark of bewaar het om in de winter de vogeltjes te voeden.
  4. Reinig het verwarmingselement en het korfje met een borsteltje in een heet zeepsopje. De kuip reinig je in de vaatwasser. Het bedieningspaneel mag NIET in contact komen met water.
  5. Plaats na reiniging alles weer in elkaar, zorg dat het bedieningspaneel correct op de schuifbeugels wordt gemonteerd en herneem de stappen van het “eerste gebruik”.

Reageer